Πραγματοποιηθηκε ημεριδα με θεμα ''ελλαδα-ιρακ: προοπτικες για μια ενεργη σχεση''...

10:52 16/5/2013 - Πηγή: Fimotro
Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη η ημερίδα με θέμα «Ελλάδα-Ιράκ: Προοπτικές για μια ενεργή σχέση» που διοργάνωσε το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Δημοκρατίας ...
του Ιράκ στην Αθήνα.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 14 Μαΐου 2013 στο Ξενοδοχείο Electra Palace στην Πλάκα. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ομιλητές της ημερίδας συγκαταλέγονται ο Dr. Hamoudi, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής
Εξωτερικών Υποθέσεων του Ιράκ, ο ομόλογός του, κ. Βαρβιτσιώτης, o Πρέσβης Ala al-Hashemi, Διευθυντής του τμήματος Ευρωπαικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών του Ιράκ, ο κ. Attroushi, Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, ο Πρέσβης του Ιράκ στην Ελλάδα κ. Jaf, καθώς και διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και υψηλόβαθμα στελέχη της Ιρακινής και Ελληνικής Κυβέρνησης.
Σκοπός της Ημερίδας ήταν η επιτυχής προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και της περιφερειακής σταθερότητας και ασφάλειας.
Πρόκειται για το πρώτο συνέδριο που αφορά στις διμερείς σχέσεις Ελλάδος- Ιράκ και στο οποίο δόθηκε η δυνατότητα στους εκπροσώπους της Δημοκρατίας του Ιράκ να απευθύνουν πρόσκληση προς την Ελληνική Κυβέρνηση να πραγματοποιήσει μια επίσκεψη στη Βαγδάτη, ώστε να ολοκληρωθεί το πρώτο βήμα για την επαναπροσέγγιση των πεδίων συνεργασίας των δύο χωρών.
Keywords
Τυχαία Θέματα