Πουλανε το σπιτι του καζαντζακη!

16:00 30/9/2014 - Πηγή: Fimotro
Ένα σπίτι - σύμβολο, ένα οίκημα που όσο κανένα άλλο είχε ταυτιστεί με τον κορυφαίο Κρητικό στοχαστή και συγγραφέα, Νίκο Καζαντζάκη, βγαίνει στο «σφυρί» και ξεπουλιέται! Πρόκειται για το σπίτι του Καζαντζάκη στη Γαλλική Αντίμπ,...
εκεί όπου έγραψε αρκετά από τα βιβλία του και υπήρξε σπίτι και καταφύγιο για τομ μεγάλο Κρητικό για αρκετά χρόνια.

Το σπίτι είχε περάσει στην ιδιοκτησία της συζύγου του Νίκου Καζαντζάκη, Ελένης, που το είχε πουλήσει στους τωρινούς ιδιοκτήτες και οι οποίοι τώρα με τη σειρά τους του έβαλαν... πωλητήριο!
Το ποσό που ζητούν είναι ακόμη άγνωστο, ωστόσο το πωλητήριο έχει κινητοποιήσει τους απανταχού φίλους του μεγάλου διανοητή!

«Από τη στιγμή που το μάθαμε προσπαθούμε να το ψάξουμε περισσότερο», εξηγεί στο cretalive η αρμόδια αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη.

«Θα κάνουμε μια προσπάθεια αρχικά απευθυνόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού και στη συνέχεια να κινητοποιήσουμε τους απανταχού φίλους του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα. Ξέρουμε πως είναι δύσκολο, σε μια εποχή που προφανώς δεν υπάρχουν χρήματα να αγοραστεί από το δήμο Ηρακλείου το σπίτι στην Αντίμπ, ωστόσο οφείλουμε απέναντι στην ιστορία μας και στην συμβολική και συναισθηματική σχέση που μας συνδέει με το συγκεκριμένο σπίτι, να προσπαθήσουμε να ευαισθητοποιήσουμε όσον το δυνατόν περισσότερους, μήπως και κάποιοι στην πορεία κινητοποιηθούν και βγουν μπροστά ώστε το σπίτι να περάσει σε ελληνικά χέρια», προσθέτει.

Διαβάστε περισσότερα από το cretalive.gr εδώ
Keywords
Τυχαία Θέματα