Που θα βρει τα λεφτα...

18:45 15/9/2014 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Νίκος ΚούτρικαςΟικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑΑγαπητό Fimotro,Στον απόηχο της ομιλίας του κ. Αλέξη Τσίπρα κινούνται τα επιτελεία των κομμάτων με κυρίαρχη την συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου σήμερα που θα αποφασιστύν τα... επόμενα βήματα της κυβέρνησης. Η ομιλία του κ.Τσίπρα που κατάφερε να γίνει "τηλεοπτικό γεγονός" μετα τα όσα συνέβησαν στην ΝΕΡΙΤ προβλημάτισε αλλά και δημιούργησε έντονα την απορία που θα βρεθούν τα χρήματα για τις εξαγγελίες που έγιναν.....

Η κυβέρνηση τονίζει ότι δημοσιονομικά δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε με την τρόικα να πιέζει για μη χαλάρωση, τον Μάριο Ντράγκι να ζητά νέο μνημόνιο και το Eurogroup την πλήρη εφαρμογή του μνημονίου!
Πάρα ταύτα στο κλίμα με τον ΕΝΦΙΑ με τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη να αμφισβητεί τον Βενιζέλο ανοικτά και η προεδρολογία έδωσαν τον τόνο της εβδομάδας που πέρασε.Έτσι όλα παίζονται αν οι πιστωτές μας θα προχωρήσουν σε μία συμφωνία για το χρέος ή θα αναμείνουν τις πολιτικές εξελίξεις και το αποτέλεσμα της Προεδρικής εκλογής ή της κάλπης σενάριο το οποίο θα ξεκαθαρίσει σύντομα.
Πάντως το μέγαρο Μαξίμου καθώς και ο κ. Βενιζέλος "έβαλε" κατά των δηλώσεων του κ. Τσίπρα δηλαδή με το «λεφτά υπάρχουν» του Γ. Παπανδρέου και το «Αλέξη, δώστα όλα», που παρέπεμπε στην ιστορική φράση του Ανδρέα Παπανδρέου σε προεκλογική συγκέντρωση.

Έτσι η κυβερνητική κριτική αντλείται κυρίως στην "αδυναμία" του Αλέξη Τσίπρα να εξασφαλίσει τα χρήματα που απαιτούνται δηλαδή των 11 δισ ευρώ και πλέων, για την υλοποίηση όλων όσων υποσχέθηκε, τον κίνδυνο ρήξης με τους πιστωτές που θα έθετε τη χώρα σε τροχιά σύγκρουσης με την ευρωζώνη και άρα παγώματος των πόρων του ΕΣΠΑ και απώλειας των δεσμεύσεων του ΤΧΣ, μέχρι τον κίνδυνο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη και το ευρώ πράγμα το οποίο θα είναι καταστροφικό για την χώρα μας.....

Και τελικά όλοι αναρωτιούνται πολιτικά τις τελευταίες ημέρες που θα βρει τα λεφτά..
Keywords
Τυχαία Θέματα