Ποτε η on line προσωπικοτητα σας, σας κανει κακο;

13:12 16/4/2014 - Πηγή: Fimotro
Στις μέρες μας το να βρει κανείς δουλειά είναι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά η παρουσίαση ενός βιογραφικού δεν είναι πια το μόνο μέσον που δείχνει στους υποψήφιους εργοδότες μας ποιοι είμαστε. Όσοι είναι χρήστες...
των social media γνωρίζουν καλά ότι εκεί έχουν δώσει κάποια στοιχεία και πληροφορίες για τους εαυτούς τους, τα οποία οι διευθυντές εταιρειών ψάχνουν και τα βρίσκουν!

Διεθνής έρευνα της ιστοσελίδας CareerBuilder.com κατέδειξε ότι το 93% των διευθυντών προσλήψεων κοιτάζει πρώτα στα social media
για να βρει πληροφορίες για το προφίλ υποψηφίων εργαζομένων και δεν αρκούνται μόνο στα βιογραφικά. Ειδικότερα, στις ΗΠΑ το 39% των εργοδοτών αναζητά εργαζόμενους αποκλειστικά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ το 43% των εργοδοτών δεν προσλαμβάνει κάποιους υποψηφίους εξαιτίας κακής παρουσίασης του on line προφίλ τους.

Ο Peter Sterlacci, σύμβουλος εργασίας στο Κιότο της Ιαπωνίας, δηλώνει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν δίνουν από πριν σημασία στο πώς διαχειρίζονται την παρουσίαση της προσωπικότητάς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και παρεμβαίνουν μόνο εκ των υστέρων, όταν ανακαλύψουν ότι έχουν αρνητικά αποτελέσματα, κυρίως στην αναζήτηση εργασίας.

Ο συγγραφέας του βιβλίου «Promote Yourself» (Προωθήστε τον εαυτό σας) Dan Schawbl, συμβουλεύει όσους ενδιαφέρονται να βρουν δουλειά να προσέξουν τον τρόπο που παρουσιάζουν τον εαυτό τους στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας άρθρα σε blogs που σχετίζονται με την εργασία τους καθώς και να ανανεώνουν συχνά με «φρέσκες» πληροφορίες το on line προφίλ τους.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα