Πολυκατοικια στην θεσσαλονικη επαθε καθιζηση απο τα εργα του μετρο! (βιντεο)

12:55 4/10/2016 - Πηγή: Fimotro

Έντονες ανησυχίες εκφράζουν οι ένοικοι δύο γειτονικών πολυκατοικιών, επί της οδού Παπαδάκη στην περιοχή τής Βούλγαρη, μετά την καθίζηση που παρατηρήθηκε την περασμένη Παρασκευή στη μία από αυτές, λόγω των εργασιών του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, ο μετροπόντικας που διανοίγει τη σήραγγα από τη Νέα Ελβετία προς τον σταθμό Πατρικίου σταμάτησε, καθώς η πολυκατοικία

που βρίσκεται στην οδό Παπαδάκη 3, όπου σημειωτέον στεγάζεται και νηπιαγωγείο, έπαθε καθίζηση, που έφτασε τα 50 χιλιοστά, ενώ το όριο με βάση τη μελέτη έχει τεθεί στα 25. Μάλιστα, στο πεζοδρόμιο μπροστά από την πολυκατοικία δημιουργήθηκε και ρωγμή μήκους περίπου 20 μέτρων.

Το γεγονός έγινε αντιληπτό την Παρασκευή και από τότε καθημερινά γίνονται συσκέψεις, στη διάρκεια των οποίων αποφασίστηκε και η διακοπή της διάνοιξης της σήραγγας. Οι κάτοικοι υποστηρίζουν πως για την καθίζηση ευθύνονται οι εργασίες του Μετρό, αφού παλαιότερα -όπως λένε- στο σημείο υπήρχε πηγάδι, ενώ το υπέδαφος είναι αμμώδες. “Ζω πολλά χρόνια εδώ, το έδαφος είναι αμμώδες και σαθρό. Είχα πει ότι αν περάσει από εδώ το Μετρό θα υπάρχει πρόβλημα και να που επιβεβαιώθηκα” αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Πηνελόπη Παπουλίδου, ένοικος της πολυκατοικίας.

Οι κάτοικοι ζητούν ενημέρωση προκειμένου να γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει. “Υπάρχει έντονος προβληματισμός, τουλάχιστον να έχουμε μια υπεύθυνη διαβεβαίωση” τονίζει ο Νίκος Ιωαννίδης, ιδιοκτήτης εμπορικής επιχείρησης επί της οδού Παπαδάκη, ενώ η κ. Βικτωρία, ένοικος της οικοδομής, σημειώνει: “Τα ξημερώματα της Παρασκευής άκουσα περίεργους θορύβους, προφανώς περνούσε ο μετροπόντικας εκείνη την ώρα”.

Στο ένα από τα δύο κτήρια στεγάζεται το 102ο νηπιαγωγείο του Δήμου Θεσσαλονίκης, το οποίο ωστόσο λειτουργεί κανονικά. “Aνησυχούμε βέβαια, κυρίως για τα παιδάκια. Υπάρχει έντονος προβληματισμός” ανέφερε μία από τις νηπιαγωγούς.

Από το βράδυ της Κυριακής σταμάτησαν οι εργασίες του μετροπόντικα στο συγκεκριμένο τμήμα. Οι υπεύθυνοι της “Αττικό Μετρό” ωστόσο διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Γίνονται συνεχώς συσκέψεις μετά τη μελέτη του προβλήματος που διαπιστώθηκε στο συγκεκριμένο σημείο.

Ομάδες μηχανικών της “Αττικό Μετρό” κάνουν συνεχείς μετρήσεις στατικότητας. Οι μετρήσεις γίνονται από μεγάλο δίκτυο αισθητήρων το οποίο έχει εγκατασταθεί σε όλη τη διαδρομή διάνοιξης που ακολουθούν οι μετροπόντικες.

Φωτό – βίντεο: thestival.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα