''πολεμοσ'' της νδ με κατσιμη και τριμη για τη μη καταδικη αρβανιτη απο την εσηεα...

10:15 13/1/2015 - Πηγή: Fimotro
Τα τρία μέλη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων κατηγορεί η ΝΔ για το ότι ...
το ενδεκαμελές ΔΣ της δημοσιογραφικής Ένωσης δεν καταδίκασε το διευθυντή του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο».

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε μια οργισμένη ανακοίνωση «για την άρνηση της ΕΣΗΕΑ να καταδικάσει τις ύβρεις του διευθυντή του κομματικού Ραδιοφώνου του ΣΥΡΙΖΑ
εναντίον του Πρωθυπουργού».

«Η παράταξη των αριστεριστών συντρόφων του κ. Αρβανίτη, η ίδια που πριν λίγους μήνες παρουσίαζε το βιβλίο του Κουφοντίνα, μπλόκαρε την καταδίκη του από την Ενωση, θεωρώντας τις αγοραίες ύβρεις του κατά του Πρωθυπουργού ως «μέσο έκφρασης συμβατό με τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας». Η παράταξη της επί χρόνια κρατικοδίαιτης συμπαρουσιάστριάς του Μαριλένας Κατσίμη και του «ιού» Δημήτρη Τρίμη, επέλεξε να ταυτιστεί με τον βούρκο αντί με τη Δημοκρατία, με την ιδεολογική τρομοκρατία αντί με την αλήθεια, με την κομματική εξάρτηση αντί με την ευπρέπεια. Ντροπή και όνειδος!».

Η απάντηση των τριών μελών της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Η απλή αριθμητική λέει ότι οι τρεις -Μαριλένα Κατσίμη, Γιώργος Γιουκάκης και Δημήτρης Τρίμης- οι οποίοι εκπροσωπούν τη δημοσιογραφική συνδικαλιστική παράταξη «Συσπείρωση Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος» στη διοίκηση της ΕΣΗΕΑ δεν μπορούν να «μπλοκάρουν» αποφάσεις ή ανακοινώσεις ενός ενδεκαμελούς Δ.Σ. Για τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης ή την έκδοση μιας ανακοίνωσης η δημοκρατία (και όλα τα καταστατικά του κόσμου) λέει ότι χρειάζεται η συμφωνία τουλάχιστον έξι μελών του Δ.Σ. Και στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκπροσωπούνται έξι ολόκληρες παρατάξεις. Οι δύο πρώτες με 3 μέλη, μία με 2 και οι υπόλοιπες τρεις παρατάξεις διαθέτουν από ένα μέλος στο Δ.Σ. Κατά κανόνα το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δεν ασχολείται με το τι λένε καθημερινά σε εκατοντάδες εκδηλώσεις και περιπτώσεις οι δημοσιογράφοι και δεν εκδίδουμε φετφάδες για το αν εμείς συμφωνούμε ή διαφωνούμε με την κάθε άποψη κάθε δημοσιογράφου σε κάθε θέμα. Δεν ασκούμε λογοκρισία στην ΕΣΗΕΑ.

Για την ουσία της οργισμένης επίθεσης του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας απλώς δηλώνουμε την ειλικρινή λύπη μας που το κόμμα του κ. Σαμαρά σε κατάσταση πανικού απαιτεί να «καταδικάσουμε» (σε έκτακτη συνεδρίαση της ΕΣΗΕΑ το Σαββατοκύριακο) τον ελευθεριακό, κριτικό, κατά του Ελληνα πρωθυπουργού, λόγο του γαλλικού περιοδικού «L’ Express». Καλεί εμάς, τους «κομματικά εξαρτημένους αριστεριστές», τους «ιδεολογικούς τρομοκράτες» που «ταυτιζόμαστε με τον βούρκο», να τιμωρήσουμε, καθ’ υπόδειξη του κόμματος του απερχόμενου πρωθυπουργού, την αθυροστομία και τη σάτιρα, μια μέρα -λίγα 24ωρα μετά την τρομοκρατική φονική επίθεση στο «Charlie Hebdo»- κατά την οποία ολόκληρη η Ευρώπη του Διαφωτισμού κι όλος ο δημοκρατικός κόσμος διαδηλώνουν κατά του φανατισμού και της τρομοκρατίας και υπέρ της απόλυτης ελευθερίας της έκφρασης.

ΥΓ. Ούτε καν γνωρίζετε, εκεί στη Συγγρού και στο Μαξίμου, ότι δεν παρουσιάστηκε ποτέ από μας και ποτέ στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ το βιβλίο του Δ. Κουφοντίνα, ώστε να μας ζητάτε για μικροπολιτικούς λόγους σήμερα να το κάψουμε… αναδρομικά.

Γιώργος Γιουκάκης, α’ αντιπρόεδρος ΕΣΗΕΑ
Μαριλένα Κατσίμη, γ.γ. ΕΣΗΕΑ
Δημήτρης Τρίμης, μέλος Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ

Ανταπάντηση της ΝΔ

«Δεν θα σχολιάσουμε το επίπεδο του λόγου της κρατικοδίαιτης συνδικαλίστριας Κατσίμη και του περίφημου αριστεριστή “Ιού” Δ. Τρίμη. Θέλει, όμως, θάρρος που δεν διαθέτουν, για να τηρήσουν τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας και να καταδικάσουν τον οχετό του Αρβανίτη κατά του Πρωθυπουργού.

Για να μη χαλάσουν χατίρι στον κομματικό προϊστάμενό τους κ. Τσίπρα, ταυτίζονται με τις αθλιότερες ύβρεις του συναδέρφου και κομματικού τους συντρόφου.

Και κάτι ακόμα: ζητούμε συγγνώμη από τους αριστεριστές της ΕΣΗΕΑ που αναφέραμε εκ παραδρομής ότι με απόφασή τους άνοιξαν τις πόρτες της ΕΣΗΕΑ στο βιβλίο του Κουφοντίνα. Η αλήθεια είναι ότι οι εν λόγω δημοκράτες παραχώρησαν κτήριο της ΕΣΗΕΑ για την παρουσίαση του βιβλίου του δολοφόνου Ξηρού…

Μια λέξη μόνο: Ντροπή!».
Keywords
Τυχαία Θέματα