Πολεμος ανακοινωσεων alpha bank kai eurobank για τη συγχωνευση που δεν εγινε

09:25 4/4/2012 - Πηγή: Fimotro
Τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, την παύση των εργασιών και της διαδικασίας συγχωνεύσεως με την Eurobank αποφάσισε η διοίκηση της Alpha Bank. Από την πλευρά της η Eurobank κάνει λόγο για «σημαντικές ωφέλειες από τη συγχώνευση, που και η ίδια η Alpha Bank
αναγνωρίζει», ο οποίες «δεν επηρεάζονται σε καμία περίπτωση από...
το ύψος των ζημιών συνεπεία του PSI+. Αντίθετα οι ωφέλειες αυτές αμβλύνουν την όποια επιβάρυνση από το PSI+, η οποία θα γνωστοποιηθεί σύντομα».

Η διοίκηση της Alpha Bank στην έκθεση που θα παρουσιάσει στους μετόχους της αναφέρει ότι μετά την οριστικοποίηση των όρων της αναδιάταξης του ελληνικού χρέους έχει συντελεστεί ουσιώδης μεταβολή των οικονομικών και λοιπών δεδομένων, σε σχέση με όσα ίσχυαν όταν ανακοινώθηκε η αρχική συμφωνία τον Αύγουστο του 2011.

Ως εκ τούτου, αναφέρει ότι το αρχικό σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης των 3,9 δισ. ευρώ δεν ήταν αρκετό.

Η διοίκηση της Eurobank υπογραμμίζει ότι η ματαίωση μιας συγχώνευσης αυτής της εμβέλειας, πέραν της σοβαρής απώλειας που συνεπάγεται για τους μετόχους των τραπεζών, είναι επίσης ασύμβατη με την επιδιωκόμενη ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και τη διατήρηση του ιδιωτικού του χαρακτήρα.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι αντιστρατεύεται τη μεγάλη προσπάθεια για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την επιστροφή της σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Keywords
Τυχαία Θέματα