Ποιος ειναι ο 39χρονος ιατρος που νικησε τον λυκουρεντζο και την τατουλη

09:50 28/1/2015 - Πηγή: Fimotro
Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ
Μια από τις ηχηρότερες εκπλήξεις των εκλογών ήταν η ανατροπή της γαλάζιας βουλευτικής έδρας στο Νομό Αρκαδίας. Ενώ όλοι περίμεναν ότι η εκλογή θα ήταν ντέρμπι ανάμεσα στον εν ενεργεία Βουλευτή, πρώην Γραμματέα...
της Ν.Δ. και πρώην Υπουργό Ανδρέα Λυκουρέντζο και την κόρη του γαλάζιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, τελικά ένας 39χρονός ιατρός, Επίκουρος Καθηγητής στην Ιατρική, ο Κώστας Βλάσης, λαμβάνοντας πάνω από 7200 μονοσταυρίες έκοψε πρώτος το εκλογικό νήμα και είναι ο νέος Βουλευτής Αρκαδίας.
Ποιος είναι όμως ο νεαρός ιατρός, ο οποίος
τάραξε τα νερά τόσο, ώστε να αποτελεί το πρώτο θέμα συζήτησης όχι μόνο στην Πελοπόννησο, αλλά και πανελλαδικά;
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τρίπολη, είναι παντρεμένος με την Χρύσα Σαλδάρη - Ιατρό από το Παρθένι Μαντινείας - και έχουν μια κόρη και έναν γιο. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως αγροτικός γιατρός υπηρέτησε στο Περιφερειακό Ιατρείο Σκορτσινού, στο Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης και στο Παναρκαδικό Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης. Έλαβε την ειδικότητα του Χειρουργού-ορθοπεδικού στα Νοσοκομεία Κ.Α.Τ. και Λαϊκό. Το 2004-2005 φοίτησε στη Σχολή Δημόσιας Υγείας, όπου απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην «Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας». Το 2005 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ το 2007 εκλέχτηκε Λέκτορας της ίδιας Σχολής. Από το 2012 είναι Επίκουρος Καθηγητής.
Διετέλεσε εκλεγμένο μέλος Δ.Σ του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Σχολής Αθηνών, μέλος του Κ.Σ της Ε.Φ.Ε.Ε, μέλος της Γ.Σ της Ιατρικής Σχολής, μέλος του Δ.Σ της Ιατρική Σχολής, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν. Δ., συμμετέχοντας στους Τομείς Υγείας και Παιδείας της γαλάζιας παράταξης.
Αξιοσημείωτο είναι ότι παρά το γεγονός ότι στις Βουλευτικές εκλογές του 2012 βρέθηκε στην 2η θέση, πίσω από τον τότε Γραμματέα της Ν.Δ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, δεν αποδέχτηκε καμία θέση στον κρατικό μηχανισμό λέγοντας ότι επιδιώκει αποκλειστικά να καταλαμβάνει θέσεις για τις οποίες έχει εκλεγεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα