Ποιοι πληττονται περισσοτερο απο την ανατιμηση του ελβετικου φραγκου...

09:45 17/1/2015 - Πηγή: Fimotro
Συνεχίζεται η ανάκαμψη του ελβετικού φράγκου έναντι του ευρώ, μετά την προχθεσινή αιφνιδιαστική απόφαση...
της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας (SNB) να καταργήσει την ελάχιστη συναλλαγματική ισοτιμία του 1,20 ανά ευρώ.

Ευρώ και δολάριο κινούνται σήμερα ελαφρώς ανοδικά έναντι του ελβετικού φράγκου έπειτα από τις χθεσινές πρωτοφανείς απώλειες.

Συγκεκριμένα, το ευρώ κερδίζει πάνω από 1% στα 1,02 ενώ το δολάριο ενισχύεται 0,8% στα 0,876.

Η χθεσινή απόφαση της SNB
ήταν ένα σοκ για τις παγκόσμιες αγορές ενώ το ελβετικό φράγκο εκτοξεύτηκε 41% έναντι του ευρώ, προτού σταθεροποιηθεί περίπου 15% πιο ψηλά, στα 1,0271 φράγκα. Πρόκειται για νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα ισοτιμίας.

Η χρηματιστηριακή FXCM, η οποία διαχειρίζεται 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια από ιδιώτες το τελευταίο τρίμηνο, δήλωσε ότι οι πελάτες της έχασαν 225 εκατομμύρια δολάρια από τους λογαριασμούς τους μετά την απόφαση της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας.

Η Deutsche Bank ήταν ένα ακόμα θύμα της χθεσινής απόφασης της SNB, καθώς δημιουργήθηκαν διαταραχές στο ηλεκτρονικό της εμπόριο. Μάλιστα, η διαδικτυακή της πλατφόρμα Autobahn σταμάτησε να παρέχει στοιχεία εκτός τράπεζας, σύμφωνα με τους dealers.

Στη Νέα Ζηλανδία, οι παγκόσμιοι brokers επισήμαναν πως οι η αγορά του Ελβετικού φράγκου είχε διακοπεί για ώρες.

Η HSBC Holdings Plc ερευνά αναφορές πελατών της στο Χονγκ Κονγκ οι οποίοι λένε ότι αγόρασαν το ελβετικό φράγκο χαμηλότερα από τα επιτόκια της αγοράς, όταν ένα online τραπεζικό σύστημα απέτυχε να συμβαδίσει με τα κέρδη του νομίσματος μετά την αφαίρεση του πλατφόν από την Ελβετική Τράπεζα.

Οι μετοχές της IG Group κατέγραψαν 4,4% πτώση χθες. Η βρετανική εταιρεία υποστήριξε πως ο οικονομικός της αντίκτυπος από την αύξηση του ελβετικού φράγκου εξαρτάται εν μέρει από την ικανότητά της να εισπράξει τις οφειλές των πελατών.

Πηγή: newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα