ΠΕΡΑΣΑΝ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΚΑΙ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

09:46 13/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Το όνειρο του τρεμπλ (όπως το 1999) παραμένει ζωντανό για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι κόκκινοι διάβολοι υπέταξαν με 2-1 την Τσέλσι στο Ολντ Τράφορντ και σε συνδυασμό με τη νίκη 1-0 του πρώτου αγώνα προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Τσάμπιονς λιγκ, εκεί που πλέον...
περιμένουν την Σάλκε ή την Ιντερ. Η Γιουνάιτεντ έκανε ώριμο ματς σε αντίθεση με την Τσέλσι, που ήταν άνευρη και άψυχη και πλήρωσε για μία ακόμα φορά την επιμονή του Αντσελότι στον Τόρες, ο οποίος ήταν ανύπαρκτος. Όταν την επανάληψη μπήκε στο ματς ο Ιβοριανός άσος ήταν
πλέον αργά.
Στα πρώτα λεπτά η Τσέλσι ήταν καλύτερη και έχασε δύο ευκαιρίες στο 14’ και στο 15’. Πρώτα ο Ανελκά έπιασε ένα δεξί φαλτσαριστό σουτ και η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Φαν Ντερ Σαρ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Λάμπαρντ πλάσαρε, αλλά μπλόκαρε ο Ολλανδός τερματοφύλακας.
Στο 22’ και πάλι οι Λονδρέζοι απείλησαν με τον Ανελκά να βγαίνει ευνοημένος από τις κόντρες, αλλά το σουτ στην κίνηση έφυγε πάνω από την αριστερή συμβολή των δοκαριών.
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σκόραρε στο 27’, όταν ο Ερνάντες πετάχτηκε και με κεφαλιά ψαράκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από σέντρα του Ρούνεϊ, αλλά ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ, αφού ο επιθετικός της Γιουνάιτεντ ήταν πολύ λίγο πιο μπροστά από την άμυνα της Τσέλσι. Στο 30’ ο Ανελκά εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας της Γιουνάιτεντ βγήκε σε πλάγια μακρινή θέση από την εστία της Μάντσεστερ, αλλά ο Φαν Ντε Σαρ μετά από μία εκπληκτική επέμβαση με τάκλιν απομάκρυνε τον κίνδυνο.
Η Γιουνάιτεντ στην συνέχεια ανέβηκε και τελικά έκανε το 1-0 στο 43. Ο Γκιγκς μπήκε από δεξιά έκανε την παράλληλα σέντρα και ο Ερνάντες πετάχτηκε την πορεία της μπάλας γράφοντας το 1-0. Στην επανάληψη ο Αντσελότι έριξε στην μάχη τον Ντρογκμπά στη θέση του Τόρες και ο Ιβοριανός άσος στο 57 έκανε ένα καλό σουτ, το οποίο πέρασε λίγο έξω από τα δοκάρια. Στο 61 ο Ντρογκμπά εκτέλεσε το φάουλ, το οποίο σταμάτησε πάνω στον Φαν Ντερ Σαρ, ενώ η Γιουνάιτεντ αντέδρασε στο 68 με σουτ του Ερνάντες και στο 69 με κεφαλιά του Γκιγκς. Ωστόσο και οι δύο προσπάθειες σταμάτησαν πάνω στον Τσεχ.
Στο 70 αποβλήθηκε ο Ραμίρες για την Τσέλσι και η πρόκριση φάνηκε ότι είχε γείρει οριστικά προς την πλευρά της Γιουνάιτεντ. Ο Ντρογκμπά, όμως, είχε άλλη άποψη ισοφαρίζοντας στο 77. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, όμως, ο Παρκ έκανε το 2-1 με αριστερό σουτ και έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες της Τσέλσι, η οποία προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς με σουτ του Μαλουντά στο 87. Από τη στιγμή, όμως, που ο Φαν Ντερ Σαρ είπε όχι και σε αυτή τη φάση, η Γιουνάιτεντ άρχισε να πανηγυρίζει την πρόκριση για την τετράδα του τσάμπιονς λιγκ.
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Φαν Ντερ Σαρ, Εβρά, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Ο' Σέι, Κάρικ, Παρκ, Γκιγκς, Νάνι, Ρούνεϊ, Ερνάντες
ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Κόουλ, Αλεξ (82 Φερέιρα), Τέρι, Ιβάνοβιτς, Λάμπαρντ, Εσιέν, Ραμίρες, Μαλουντά, Ανελκά (61 Καλού), Τόρες (46 Ντρογκμπά).
Σαχτάρ Ντόνετσκ - Μπαρτσελόνα 0-1
Η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 1-0 εκτός έδρας την Σαχτάρ και προκρίθηκε γι
Keywords
Τυχαία Θέματα