Παραταση της εκθεσης του κυπελλου του σπυρου λουη...

10:14 27/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Την παράταση της έκθεσης του Κυπέλλου του Σπύρου Λούη στο Μουσείο της Ακρόπολης, έως και τον Φεβρουάριο του 2014, ανακοίνωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Λαμβάνοντας υπόψη ...
τη σημαντική ιστορική και συναισθηματική αξία του Κυπέλλου, αλλά και τον έντονο συμβολισμό που έχει για τη χώρα μας, το Ίδρυμα πραγματοποίησε την αρχική δέσμευσή του και κατέστησε άμεσα το Κύπελλο προσβάσιμο σε όλους, εκθέτοντάς το, από τον Σεπτέμβριο του 2012, στο Μουσείο της Ακρόπολης, με ελευθέρα είσοδο για το κοινό.

Πάνω από ένα εκατομμύρια άτομα θαύμασαν το Κύπελλο
Η δημόσια έκθεσή του στην Αθήνα
και η συγκεκριμένη συνεργασία με το Μουσείο της Ακρόπολης προσέφερε τη δυνατότητα σε χιλιάδες έλληνες, αλλά και ξένους επισκέπτες της χώρας να θαυμάσουν από κοντά το Κύπελλο, και να γνωρίσουν την ιστορική διαδρομή του. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Μουσείου της Ακρόπολης, από τον Σεπτέμβριο του 2012 έως τον Σεπτέμβριο του 2013, πάνω από ένα εκατομμύρια άτομα, εκ των οποίων 154.000 μαθητές, επισκέφθηκαν το Μουσείο και είχαν την ευκαιρία να δουν το Κύπελλο και να ενημερωθούν για την ιστορία του και τον έλληνα μαραθωνοδρόμο.
Το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον του κοινού για το Κύπελλο του Σπύρου Λούη, οδήγησε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε συμφωνία με το Μουσείο της Ακρόπολης, να αποφασίσουν την παράταση της έκθεσης έως και τον Φεβρουάριο του 2014, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους χιλιάδες επισκέπτες του να γνωρίσουν ένα σημαντικό κομμάτι του σύγχρονου Ολυμπιακού και αθλητικού κινήματος, με βαθιές ιστορικές ρίζες στην αρχαία Ελλάδα.

Το 2015 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Μετά τον Φεβρουάριο του 2014, και μέχρι τη μόνιμη έκθεση του Κυπέλλου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2015, το Ίδρυμα θα συνεχίσει να αναζητά και άλλους κατάλληλους εκθεσιακούς χώρους, με σκοπό τη συνέχιση της προσωρινής δημόσιας έκθεσης του Κυπέλλου.

Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα