Παρασημοφόρηση αστυνομικού που έσωσε παιδάκι μέσα από φλεγόμενο σπίτι

10:31 10/3/2017 - Πηγή: Fimotro

Με το Αστυνομικό Μετάλλιο και το δίπλωμα «Αστυνομικός Σταυρός», βραβεύτηκε σήμερα αστυφύλακας της Άμεσης Δράσης, για εξαίρετη δραστηριότητα, καθώς με αυτοθυσία και σοβαρό κίνδυνο της ζωής του, έσωσε από βέβαιο θάνατο ένα παιδάκι, πριν από δύο χρόνια, στα Πατήσια.
Πρόκειται για τον Βασίλειο Τερζάκη, ο οποίος, στις 19 Φεβρουαρίου 2015, ενώ εκτελούσε εποχούμενη περιπολία με συνάδελφό του, χωρίς τον παραμικρό δισταγμό, όρμησε μέσα σε σπίτι, όπου είχε εκδηλωθεί μεγάλης έκτασης πυρκαγιά και απεγκλώβισε το ανήλικο αγόρι σε λιπόθυμη κατάσταση, η ζωή του οποίου κινδύνευε άμεσα.
Το παιδάκι μεταφέρθηκε

σε νοσοκομείο, όπου δέχτηκε τις περιποιήσεις των γιατρών και σήμερα είναι μια χαρά στην υγεία του.
Η βράβευση του γενναίου αστυφύλακα, έγινε σε ειδική τελετή το πρωί στο Αστυνομικό Μέγαρο Αττικής, στην λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Το Αστυνομικό Μετάλλιο απένειμε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, υποστράτηγος Αλκιβιάδης Ασημακόπουλος, ο οποίος στην ομιλία του, εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας, εξέφρασε τις ευχαριστίες και τα θερμά συγχαρητήρια του προς τον αστυνομικό.
Η απονομή του Αστυνομικού Μεταλλίου πραγματοποιήθηκε παρουσία του διοικητή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγου Χρήστου Παπαζαφείρη και όλων των στελεχών της ΓΑΔΑ και της Ασφάλειας, συνδικαλιστών της Αστυνομίας και πολλών αστυνομικών και πολιτικών υπαλλήλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα