Παπας φραγκισκος: χριστιανοι διωκονται υπο την ντροπιαστικη σιωπη πολλων...

Το μήνυμά του στους χριστιανούς σε ολόκληρο τον κόσμο που διώκονται...
έστειλε μέσω Twitter ο Πάπας Φραγκίσκος.

«Προσευχόμαστε για τους χριστιανούς που διώκονται υπό τη ντροπιαστική σιωπή πολλών», έγραψε στην ανάρτησή του ο ποντίφικας, σήμερα την ημέρα που εορτάζεται ο Άγιος Στέφανος ο Πρωτομάρτυρας που ήταν ο πρώτος που μαρτύρησε για την πίστη του στον Ιησού Χριστό.

Την ίδια στιγμή, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του μίλησε για την αξία της συγχώρεσης, λέγοντας: «Κάθε ημέρα έχουμε την ευκαιρία να προπονηθούμε στη
συγχώρεση, για να βιώσουμε αυτή την τόσο υψηλή κίνηση που μας φέρνει πιο κοντά στο Θεό».

Βέβαια, αναγνώρισε πως η συγχώρεση γίνεται ολοένα δυσκολότερη, αλλά «στη συνέχεια ανακαλύπτουμε ότι αυτός ο εσωτερικός αγώνας για να συγχωρούμε, μας εξαγνίζει από το κακό».
Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας πρόσθεσε πως μέσω αυτής της διαδικασίας νικάμε το κακό με το καλό και μετατρέπουμε το μίσος σε αγάπη.

«Είναι πολύ άσχημο να ζούμε μέσα στην κακία. Μπορούμε με την προσευχή να αντιμετωπίσουμε την πικρία», πρόσθεσε και παρέθεσε το παράδειγμα του Αγίου Στεφάνου, δηλαδή να ξεκινήσουμε από την καρδιά και την προσευχή και μετά θα ανακαλύψουμε ότι η συγχώρηση, η αγάπη και η προσευχή μας απελευθερώνει από τους εσωτερικούς δεσμούς της πικρίας.

Το μήνυμα του Πάπα στο Twitter
Keywords
Τυχαία Θέματα