Ουδεν σχολιο απο την κομισιον για την αποχωρηση του hedge fund vega απο το psi

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνήθηκε την Πέμπτη να σχολιάσει την πληροφορία, σύμφωνα με την οποία το ισπανικό hedge fund «Vega Asset Management», αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων. Ο εκπρόσωπος της...
Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί περιορίστηκε να δηλώσει ότι οι συζητήσεις των ελληνικών αρχών με τους εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα συνεχίζονται, στο πλαίσιο της απόφασης που ελήφθη στις 26-27 Οκτωβρίου, για μείωση του ελληνικού χρέους κατά 50%.

Τέλος,
σημείωσε ότι οι συζητήσεις αυτές αναμένονται να ολοκληρωθούν έως τα τέλη του 2011 και επεσήμανε ότι η Επιτροπή βρίσκεται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Vega Asset Management απειλεί να προσφύγει νομικά κατά της Ελλάδας σε περίπτωση που επιμείνει να αποδεχθούν οι ιδιώτες πιστωτές μία απομείωση που θα υπερβαίνει το 50% της καθαρής παρούσας αξίας (NPV) των ομολόγων τους.

Σε επιστολή του hedge fund σε άλλους επενδυτές, με ημερομηνία 7 Δεκεμβρίου, αναφέρεται:

«Το Vega πιστεύει ότι με δεδομένη την τρέχουσα κατάσταση του δημόσιου τομέα (της Ελλάδας) δεν είναι τώρα πιθανό το ενδεχόμενο μίας εθελοντικής ανταλλαγής (του χρέους) με μείωση της καθαρής παρούσας αξίας κατά 50% ή λιγότερο το Vega πρέπει να αρχίσει να εξετάζει όλες τις ενδεχόμενες νομικές επιλογές για να αρνηθεί και να προσβάλει (νομικά) την ανταλλαγή (του χρέους) με μείωση της καθαρής παρούσας αξίας περισσότερο από 50%».

Την Τετάρτη έγινε γνωστό ότι ο εκπρόσωπος του επενδυτικού ταμείου έχει αποσυρθεί από τη συντονιστική επιτροπή που συγκρότησαν οι ιδιώτες πιστωτές.

Το Vega φέρεται να διαμαρτυρήθηκε για την άρνηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αναλάβει οποιαδήποτε ζημιά από τα ελληνικά ομόλογα που έχει στο χαρτοφυλάκιό της.
Keywords
Τυχαία Θέματα