Οοσα: h ελλαδα μεσα στις δεκα ''εξυπνοτερεσ'' χωρες στον πλανητη...

21:00 6/12/2015 - Πηγή: Fimotro
Ανάμεσα στις 10 εξυπνότερες χώρες στον πλανήτη βρίσκεται η Ελλάδα, τουλάχιστον ...
όσον αφορά τις επιστήμες, σύμφωνα με την κατάταξη του ΟΟΣΑ.

Στην πρώτη θέση, αν και με σημαντική πτώση στην κατάταξη, βρίσκεται η Νότια Κορέα με το 32% των φοιτητών της να εργάζονται στις επιστήμες (στοιχεία του 2012) από το 39% το 2002.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Γερμανία με ποσοστό
31% και στην τρίτη θέση η Σουηδία με ποσοστό 28%. Μάλιστα, η Σουηδία είναι η δεύτερη σε κατάταξη χώρα (μετά τη Νορβηγία) που έχει τόσο διαδεδομένη χρήση υπολογιστών στην εργασία. Υπολογίζεται ότι πάνω από τα 3/4 των Σουηδών εργαζομένων χρησιμοποιεί υπολογιστή στη δουλειά.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται άλλη μια σκανδιναβική χώρα, η Φινλανδία, με 28%, μια χώρα που σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ ειδικεύεται στην έρευνα και παραγωγή φαρμάκων.

Πέμπτη με ποσοστό 27% είναι η Γαλλία, με το μεγαλύτερο ποσοστό των επιστημόνων της να εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και κυρίως στη βιομηχανία παρά στο Δημόσιο ή τα πανεπιστήμια.

Στην έκτη θέση βρίσκεται η Ελλάδα με ποσοστό 26%, παρά το γεγονός ότι το 2013 οι κρατικές δαπάνες για την έρευνα μειώθηκαν στο 0,08% του ΑΕΠ, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στις ανεπτυγμένες χώρες. Το ποσοστό επιστημόνων στην Ελλάδα υποχώρησε από το 28% το 2002.

Διαβάστε περισσότερα στο: www.newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα