Ολοκληρωθηκε η συναντηση του... αντωνη σαμαρα με το κινεζο πρωθυπουργο λιμανι-τραινοσε-αεροδρομια το επενδυτικο ενδιαφερων των κινεζων

15:32 16/5/2013 - Πηγή: Fimotro

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ
Αγαπητό Fimotro,
Σε... θερμό κλίμα έγινε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Κινέζο ομόλογό του Λι Κετσιάνγκ. Οι Ελληνοκινεζικές σχέσεις με έμφαση στην οικονομική συνεργασία...
βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων...
Το επιχειρηματικό ενδιαφέρον από την πλευρά της Κίνας εστιάζεται στην επέκταση των δραστηριοτήτων της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, ενδιαφέρονται
όμως και για τους ελληνικούς σιδηροδρόμους, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της χώρας.

Ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τους Κινέζους να γίνουν μέλοι του... «Ελληνικού success story» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Μιλώντας στην Κινέζικη Ακαδημία Επιστημών τόνισε πως η Ελλάδα κερδίζει το στοίχημα και κάλεσε τους Κινέζους επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα μας ενώ τόνισε πως η Ελλάδα κέρδισε ξανά την αξιοπιστία της κάτι που πέρυσι δεν ήταν καθόλου δεδομένο.
Αυτό φαίνεται, όπως σημείωσε, από τη μείωση των spread και από τις εκτιμήσεις των αγορών.

Και τόνισε χαρακτηριστικά:

Αντώνης Σαμαράς

Δεν θα ήμουν εδώ αν δεν είχαμε στην Ελλάδα αλλάξει ρότα....
Δεν θα ήμουν εδώ αν δεν μπορούσα να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω πως μπορούμε να επιταχύνουμε και να χτίσουμε πάνω σε ό,τι δούλεψε.
Κι ό,τι δεν δούλεψε μπορούμε να το φτιάξουμε !

'Εκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μεγάλη ζημιά που έχει υποστεί η ελληνική οικονομία λόγω της κρίσης, στη μείωση του ΑΕΠ περίπου κατά 25%, αλλά και στην ιδιαίτερα υψηλή ανεργία που αγγίζει το 27% και στους νέους το... 60%.

Αύριο ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο Ελληνοκινεζικό Business Forum, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Κίνας κ. Ζιανγκ Ντεγιάνκγ και θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

Το Σάββατο, ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Χαντζόου, όπου μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με τον κυβερνήτη της Περιφέρειας και θα μιλήσει στο World Cultural Forum, ενώ στη συνέχεια μεταβαίνει στην Σαγκάη όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο της πόλης και θα μιλήσει σε Επιχειρηματικό Forum.

Την Κυριακή ο πρωθυπουργός αναχωρεί για επίσκεψη εργασίας στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, όπου θα έχει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία της χώρας. Αργά το βράδυ της Κυριακής θα... επιστρέψει στην Αθήνα.

Ένα ταξίδι που απ ότι φαίνεται σκιαγραφεί το μέλλον των κινεζικών επενδύσεων στην χώρα μας !

Σας ευχαριστώ...
Keywords
Τυχαία Θέματα