Οικονομικος ελεγχος σε πασεγες, γεσασε, συδασε

16:49 26/9/2012 - Πηγή: Fimotro

Τη διενέργεια οικονομικού ελέγχου στις οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, ζήτησε με επείγον έγγραφό του από τη Διεύθυνση Οικονομικού Ελέγχου και Επιθεώρησης...
του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο αναπληρωτής υπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο έλεγχος θα γίνει για τα οικονομικά έτη 2007 έως και 2011 και αντικείμενό του είναι η γενικότερη λειτουργία των Οργανώσεων, καθώς επίσης η διαχείριση των οικονομικών ενισχύσεων που
έχουν λάβει από τον ΕΛΓΑ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο έγγραφο, το οποίο έχει κοινοποιηθεί στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και στο Γραφείο Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, τα χρηματικά ποσά που τους έχουν καταβληθεί με σχετικές αποφάσεις, έχουν εγκριθεί χωρίς ποτέ να έχει γίνει στις οργανώσεις αυτές απολογιστικός και διαχειριστικός έλεγχος. Τα ποσά που έχουν δοθεί στις τρεις παραγωγικές οργανώσεις στο διάστημα 2007- 2011 ανέρχονται σε 15 εκατ. ευρώ.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε πως στην επικείμενη τροποποίηση του νόμου για τους συνεταιρισμούς, «είναι επιβεβλημένη η κατάργηση της παράλογης οικονομικής ενίσχυσης στον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό». «Την ώρα που ο ελληνικός λαός "ματώνει" από την οικονομική κρίση και καλείται να υποστεί εκ νέου επώδυνες, αλλά αναγκαίες θυσίες προκειμένου να ορθοποδήσει η χώρα, οφείλουμε από τη θέση ευθύνης που βρισκόμαστε να μην αφήνουμε καμία σκιά στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος», συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η Διεύθυνση Οικονομικού Ελέγχου και Επιθεώρησης του υπουργείου έχει προθεσμία ενός μήνα από σήμερα, προκειμένου να εκδόσει το σχετικό πόρισμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα