Οηε: περισσοτεροι απο 7.500 οι νεκροι στη συρια

09:23 29/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) και η Αραβική Συριακή Ερυθρά Ημισέληνος (ΑΣΕΗ) θα επεξεργαστούν, τώρα, μια νέα προσέγγιση για τη συνδρομή των αμάχων, δεδομένου ότι καθυστερεί σημαντικά η απομάκρυνση δυτικών δημοσιογράφων από την πόλη Χομς στο κέντρο της Συρίας, το σφυροκόπημα της οποίας από το συριακό πυροβολικό...
εξακολουθεί αμείωτο.

Ο εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ στη Δαμασκό, Σάλεχ Νταμπακέχ, ανέφερε αργά σήμερα ότι τουλάχιστον «για
αύριο Τετάρτη δεν προγραμματίζεται νέα ανθρωπιστική επιχείρηση» μέσα στην Χομς.

Συνεργάτες της ΑΣΕΗ δεν μπόρεσαν να συναντήσουν, έως τώρα, δυτικούς δημοσιογράφους στο προάστιο της ίδιας πόλης, Μπάμπα 'Αμρ, όπως βεβαίωσε μιλώντας στο Γαλλικό πρακτορείο ο πρόεδρός της 'Αμπντέλ Ραχμάν Ατάρ, παροτρύνοντας δημόσια τους δημοσιογράφους αυτούς «να φανούν λογικοί και να επιτρέψουν την απομάκρυνσή τους, αν αυτή θα είναι η τροπή των πραγμάτων, και από τα συνεργεία της ΑΣΕΗ, αφού αυτά συνεργάζονται με την ΔΕΕΣ».

Ο Ατάρ βεβαίωσε, συγχρόνως ότι, ο φωτορεπόρτερ Πολ Κονρόι είναι στον Λίβανο πλέον, ενώ εξέφρασε αμφιβολίες για το αν ισχύει το ίδιο και για την συνεργαζόμενη με την «Φιγκαρό», Εντίτ Μπουβιέ. «Στη Δαμασκό επιχειρούμε με τοπικό 'σύνδεσμο' έναν σεΐχη, αντιπρόσωπο θρησκευτικής κοινότητας», διευκρίνισε.

«Ο σεΐχης μας έχει ζητήσει τρόφιμα και φάρμακα, για τους αμάχους. Ανταποκριθήκαμε. Ως αντάλλαγμα, θέσαμε να συναντηθούμε με τους δημοσιογράφους, όμως δεν έγινε κάτι τέτοιο δεκτό...Πάντως, δεν προκύπτει σαφώς, τι συμβαίνει κατά τις τελευταίες λίγες ώρες στο εσωτερικό της Μπάμπα 'Αμρ», έτσι περιέγραψε την κατάσταση ο Ατάρ.

«Η κρίση στην Μπάμπα 'Αμρ είναι τεταμένη», συνόψισε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ, Σαλέχ Νταμπακέχ.
Keywords
Τυχαία Θέματα