Οι ηπα εξετάζουν επιλογές στρατιωτικής απάντησης μετά την πυραυλική δοκιμή της β. κορέας

21:30 29/7/2017 - Πηγή: Fimotro

Αμερικανοί και Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών -συγκεκριμένα ο στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ του Σώματος των Πεζοναυτών, ο Ναύαρχος Χάρι Χάρις, διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων του Ειρηνικού και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Νότιας Κορέας, στρατηγός Λι Σουν-τζιν- συζήτησαν χθες βράδυ πιθανές στρατιωτικές επιλογές.

«Στη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας οι Ντάνφορντ και Χάρις εξέφρασαν την ακλόνητη δέσμευσε στη συμμαχία των ΗΠΑ με τη Δημοκρατία της Κορέας. Οι τρεις αξιωματικοί συζήτησαν

επίσης επιλογές στρατιωτικής απάντησης», δήλωσε ο λοχαγός Γκρεγκ Χικς, εκπρόσωπος του στρατηγού Ντάνφορντ.

Το Πεντάγωνο προετοιμάζεται εδώ και καιρό για την πιθανότητα σύρραξης με τη Βόρεια Κορέα, αλλά η ωμή γλώσσα της ανακοίνωσης σηματοδοτεί μια έντονη διαφοροποίηση από προηγούμενες δημόσιες αντιδράσεις στις πυραυλικές δοκιμές της Πιονγιάνγκ.

Το Πεντάγωνο, το οποιό προειδοποίησε στις αρχές της εβδομάδας, ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί μέσα στον επόμενο χρόνο να έχει αποκτήσει διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο ικανό να μεταφέρει πυρηνική κεφαλή, είπε ότι ανίχνευσε σχεδόν αμέσως την τελευταία εκότξευση.

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ είπε πρόσφατα ότι έχει λήξει πλέον η περίοδος της «στρατηγικής υπομονής» έναντι της Βόρειας Κορέας.

Την ίδια ώρα η Κίνα προετοιμάζεται για παν ενδεχόμενο. Πληροφορίες που είδαν το φως τις τελευταίες ημέρες αναφέρουν ότι το Πεκίνο ετοιμάζεται για μια πιθανή κρίση στα σύνορά του με τη Βόρεια Κορέα χτίζοντας καταφύγια για αμάχους και αναδιατάσσοντας τις δυνάμεις του στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οι ηπα εξετάζουν επιλογές στρατιωτικής απάντησης μετά την πυραυλική δοκιμή της β. κορέας,