Οι γερμανοι που εδωσαν χρηματα για τις γερμανικες αποζημιωσεις εγινα επιτιμοι δημοτες βιαννου...

15:12 23/3/2015 - Πηγή: Fimotro
Μέσα σε ένα ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα διεξήχθη η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βιάννου...
όπου αναδείχθηκαν ως επίτιμοι Δημότες του Δήμου ο κ. Ludwig Zacaro και η κ. Nina Lahge που κατέβαλαν από 875 ευρώ έκαστος υπέρ της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου, ποσό, που σύμφωνα με τους υπολογισμούς των, αναλογεί να καταβληθεί από κάθε Γερμανό πολίτη για την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου στη χώρα μας.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Παύλος Μπαριτάκης η Μαρτυρική Βιάννος, δεν ξεχνά και το έχει αποδείξει. Η έντιμη και γενναία πράξη του
ζεύγους των Γερμανών πολιτών, «δείχνει» στην πολιτική ηγεσία της χώρας τους, «ποια» θα πρέπει να είναι η συμπεριφορά της απέναντι στην Ελλάδα.

Είναι γνωστό, ότι το Ολοκαύτωμα της Βιάννου είναι το δεύτερο πανελλαδικά σε αριθμό θυμάτων. Και συνέχισε λέγοντας ότι, «η πράξη των ανθρώπων αυτών, έχει ένα ιδιαίτερο συμβολισμό, που βάζει την πολιτική ηγεσία της χώρας των, μπροστά στις ευθύνες και στο χρέος της. Ταυτόχρονα, καταδεικνύεται με τρόπο μη αμφισβητήσιμο, ότι η συντριπτική πλειοψηφία του γερμανικού λαού, γνωρίζει τι υπέστη ο λαός μας από το ναζισμό και θεωρούν παντελώς άδικη την πολιτική της σημερινής Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα».

Κατά την ομιλία τους τόσο ο κ. Ludwig Zacaro όσο και η κ. Nina Lahge αφού ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο, την Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Βιάννου και τον Προέδρο της, καθώς και τους Πολίτες της Βιάννου, δήλωσαν:

«Σε αυτήν την όμορφη χώρα είμαστε φιλοξενούμενοι και επιθυμούμε κάτι να ανταποδώσουμε. Όχι σαν Ελεημοσύνη αλλά σαν κάτι που σας ανήκει. Ντρεπόμαστε για την υπεροψία, την οποία η χώρα μας και πολλοί συμπολίτες μας, δείχνουν απέναντι στην Ελλάδα. Αυτοί υποστηρίζουν: "Οι Έλληνες οφείλουν επιτέλους να πληρώσουν τα χρέη τους". Αντιθέτως η Γερμανία είναι αυτή που οφείλει στη χώρα σας. Καταβολή χρημάτων επανόρθωσης από την εποχή του 2ου παγκοσμίου πολέμου, όπως εξ αυτών είναι ο αναγκαστικός δανεισμός του 1942, υπολογιζόμενος σε 11δις ευρώ, ο οποίος ανέρχεται σήμερα με τους τόκους στα 70 δις ευρώ.

Εμείς θέλουμε σε ένδειξη της αλληλεγγύης και σαν συμβολική κίνηση ένα μέρος από αυτά, τα 875 ευρώ, να τα επιστρέψουμε στον Ελληνικό πληθυσμό.

Το κάνουμε αυτό γνωστό, ώστε να δώσουμε το ερέθισμα και σε άλλους να διευρύνουν το πνεύμα τους και να οδηγήσουν το κράτος μας να αναγνωρίσει το χρέος του απέναντι στην Ελλάδα».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο νέος Διοικητής της 7ης ΔΥΠΕ κος Νίκος Ηγουμενίδης εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πολιτών της Βιάννου.

Διαβάστε περισσότερα στο cretapost.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα