''οι δευτερες εκλογες θα μας οδηγησουν σε περιπετεια''...

15:35 21/1/2015 - Πηγή: Fimotro
Λέγεται ότι τα συντροφικά μαχαιρώματα είναι τα πιο φαρμακερά, όμως φαίνεται ότι όσο πλησιάζει ...
η Κυριακή των εκλογών, τα πυρά ελαχιστοποιούνται. Οι δύο άνδρες θα μιλήσουν σε ανοιχτές πολιτικές συγκεντρώσεις αύριο στις 6 ο Γιώργος Παπανδρέου στο Κλειστό Γυμναστήριο Πανελληνίου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος στις 6:30 στο Γήπεδο Σπόρτιγκ.

Εχθές το βράδυ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε στην εκπομπή του Alpha 360 μοίρες και αναφέρθηκε ελάχιστα στο θέμα.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε σχετικά: «Εμείς υφιστάμεθα τώρα μια πίεση λόγω της πρωτοβουλίας του κ. Παπανδρέου να υπονομεύσει την παράταξή του, το κόμμα του πατέρα του, το κόμμα που τον έκανε Πρωθυπουργό, το κόμμα που πλήρωσε το κόστος και δικών του επιλογών. Αλλά πιστεύω ότι ο κόσμος καταλαβαίνει ότι η κοίτη είναι εδώ, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, η χρήσιμη ψήφος για την παράταξη είναι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ».

«Οι δεύτερες εκλογές μπορεί να μας οδηγήσουν σε μια μεγάλη περιπέτεια»

Στην ίδια συνέντευξη προσπάθησε να περιγράψει το μετεκλογικό σκηνικό. Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Εάν πάρουμε το σενάριο ενός ΣΥΡΙΖΑ που είναι πρώτος, γιατί θα πει η ΝΔ δεν μπαίνω; Δεν μπορεί να το πει ιστορικά, με βάση τις θέσεις της, εκτός κι αν πει ο ΣΥΡΙΖΑ δε θέλω συνεργασία με κανέναν, θέλω συνεργασία με τον κ. Καμμένο, αν είναι στη Βουλή -δεν το βλέπω -και με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή δεν ξέρω εγώ με ποιον. Δεν βλέπω κοινοβουλευτικές δυνάμεις».

Αμέσως μετά μιλώντας για το ενδεχόμενο δεύτερων εκλογών είπε: «Οι δεύτερες εκλογές θα μας οδηγήσουν σε μεγάλη περιπέτεια. Μπορεί να ικανοποιήσουν μία ματαιοδοξία κομματική, να σχηματιστεί τεχνητή πλειοψηφία αυτοδύναμη λόγω εκλογικού συστήματος και μπόνους 50 εδρών, αλλά για τη χώρα θα είναι πάρα πολύ κακό και φυσικά εκεί δε θα υπάρχει κανένα πρόσχημα, έτσι;».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που είχε με την Νέα Δημοκρατία κατά τη διάρκεια της συγκυβέρνησης τα τελευταία 2,5 χρόνια. Συγκεκριμένα είπε ότι στην πρώτη φάση – Ιούλιος του ’12 με Νοέμβριο του ’12 – «εμείς είχαμε μια άλλη άποψη στρατηγικής». Αμέσως μετά πρόσθεσε: «έγινε μεγάλη σύγκρουση για θέματα δημοκρατίας, δικαιωμάτων. Η Χρυσή Αυγή. Μιλούσα μόνος εναντίον της Χρυσής Αυγής και έκανε ένα χρόνο να πειστεί η ΝΔ. Εγώ μιλούσα από το Μάιο του ’12 και η ΝΔ πείστηκε το Σεπτέμβριο του ’13. Αντιρατσιστικό, ή άλλα θέματα που έχουν σχέση με τα δικαιώματα, όπως το σύμφωνο συμβίωσης που είναι θέματα δημοκρατίας και πολιτικού πολιτισμού».

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο οι ψηφοφόροι να πουν «τιμώρησα τους παλιούς, δεν θα είναι στοιχειωμένο, και πάω σε καινούργιο», είπε: «Το καινούργιο ποιο είναι; Είναι ο κ. Τσίπρας; Ο κ. Καμμένος; Ο κ. Θεοδωράκης; Εδώ και ο κ. Παπανδρέου εμφανίζεται ως καινούργιο! Εδώ, μπορεί να διαλέξει ο πολίτης αν θέλει να στείλει τον κ. Τσίπρα ως επικεφαλής της διαπραγμάτευσης, ας τον στείλει. Μαζί με ποιον; Τον κ. Καμμένο; Τον κ. Παπανδρέου; Τον κ. Θεοδωράκη;
Το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που είναι. Είμαστε εμείς –θα μου επιτρέψετε να βάλω τον εαυτό μου στην αρχή, επειδή την περίοδο αυτή είμαι Πρόεδρος, έχω μια εμπειρία- ωραία μας κατακρίνουν, μας ψέγουν, όμως εμείς έχουμε κάνει κάτι, το οποίο θέλουμε να το αποτιμήσει ο λαός και η ιστορία. Και εν πάση περιπτώσει εμείς παρουσιάζουμε την εμπειρία, τη γνώση, την αντοχή, την πεποίθηση, τη βούληση.
Οι άλλοι τι; Εδώ έχουμε ένα Ποτάμι, το οποίο είναι η παλιά ΔΗΜΑΡ, η οποία μπήκε–βγήκε, ήρθε–έφυγε, είναι κάτι απολιτίκ άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν πού πιστεύουν και είναι και οι νεοφιλελεύθεροι, οι σκληροί νεοφιλελεύθεροι του κ. Μητσοτάκη. Αυτό τι είναι τώρα; Το καινούργιο;».

Τέλος για τον κ. Τσίπρα είπε: «Είναι ένας άνθρωπος νέος… Για να φτάσει εκεί που έφτασε, έχει ικανότητες προφανώς. Αλλά εδώ το θέμα είναι οι προσωπικές ικανότητες; Να πω ότι έχουν τη σημασία τους οι προσωπικές ικανότητες, χρειάζεται πολύ μεγάλες ικανότητες για να αναλάβεις δύσκολα καθήκοντα και διαπραγμάτευση σε μια πολύπλοκη Ευρώπη, σε έναν απαιτητικό κόσμο».
Keywords
Τυχαία Θέματα