''οι ακραιες ερμηνειες της θρησκειας πισω απο το μακελειο στο παρισι''...

22:46 12/1/2015 - Πηγή: Fimotro
Λίγες ημέρες μετά το μακελειό στο Παρίσι που συγκλόνισε τη Γαλλία αλλά ...
και ολόκληρο τον κόσμο, ο Πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε τις «αποκλίνουσες μορφές της θρησκείας» που ευθύνονται για την «τραγική σφαγή».

Σύμφωνα με τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, «η φονταμενταλιστική βία στη Συρία και το Ιράκ είναι συνέπεια της κουλτούρας της απόρριψης του θεού. Αρνείται τον ίδιο τον θεό ανάγοντάς τον σε μια απλή ιδεολογική πρόφαση».

Τόνισε, μάλιστα, πως «μια Μέση Ανατολή χωρίς χριστιανούς θα είναι παραμορφωμένη
και ακρωτηριασμένη», ενώ επισήμανε πως οι δολοφονίες στο Παρίσι δείχνουν πώς η απόρριψη των πιστεύω άλλων ανθρώπων μπορεί να οδηγήσει «στη διάλυση της κοινωνίας και στη γέννηση βίας και θανάτου».

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του εξέφρασε την ελπίδα ότι «οι θρησκευτικοί, πολιτικοί και πνευματικοί ηγέτες, κυρίως της μουσουλμανικής κοινότητας, θα καταδικάσουν όλες τις ακραίες και φονταμενταλιστικές ερμηνείες της θρησκείας, οι οποίες προσπαθούν να δικαιολογήσουν τέτοιες πράξεις βίας».

Σε άλλα σημεία της ομιλίας του ο πάπας κατήγγειλε τους βιασμούς στη διάρκεια συρράξεων, χαρακτηρίζοντάς τους «ένα φοβερό έγκλημα» και λέγοντας πως «ο βιασμός είναι ένα σοβαρό αδίκημα για την αξιοπρέπεια της γυναίκας (…) με τραύματα που μπορούν δύσκολα να σβηστούν και κοινωνικές επιπτώσεις».

Ο ποντίφικας ζήτησε επίσης να δοθεί προσοχή σε αυτούς που αποκάλεσε «τους λεπρούς του καιρού μας», αναφερόμενος στον τρόπο «με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι άρρωστοι, απομονωμένοι και περιθωριοποιημένοι», μεταξύ αυτών και «τα θύματα της νέας και φοβερής επιδημίας του ιού Έμπολα».

Παράλληλα ζήτησε από το Ιράν και τις μεγάλες δυτικές δυνάμεις να βρουν μια οριστική συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, αλλά και από τις ΗΠΑ να «κλείσουν οριστικά» τη φυλακή στο Γκουαντάναμο.
Keywords
Τυχαία Θέματα