Οι αγρότες της κρήτης ετοιμάζουν «απόβαση» στην αθήνα την ερχόμενη τετάρτη

12:48 2/3/2017 - Πηγή: Fimotro

Στους δρόμους της Αθήνας δίνουν ραντεβού την ερχόμενη Τετάρτη 8 Μαρτίου οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης, οι οποίοι βρίσκονται σε πυρετώδης προετοιμασίες για το συλλαλητήριο που έχουν προγραμματίσει ενάντια στα ασφαλιστικά και στα φορολογικά μέτρα, αλλά και για μια σειρά άλλων αιτημάτων τους. Οι αγανακτισμένοι αγρότες όλης της Κρήτης,

απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους κοινωνικούς φορείς να δώσουν το παρών στην κινητοποίηση.
Την κινητοποίηση στηρίζουν τα Εργατικά Κέντρα όλου του νησιού και η Περιφέρεια Κρήτης.
Ήδη στην Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, στην Ένωση Ηρακλείου, στο Εργατικό Κέντρο, καθώς και στους κατά τόπους αγροτικούς συλλόγους και στις συνεταιριστικές οργανώσεις υποβάλλονται οι δηλώσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο, καθώς μετά από συμφωνία με τις ναυτιλιακές εταιρείες, το εισιτήριο μετ’ επιστροφής θα είναι 20 ευρώ.
Επίσης, εκπρόσωποι του παγκρήτιου συντονιστικού οργάνου περιοδεύουν σε περιοχές του νησιού ενημερώνοντας τους αγρότες και καλώντας τους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.
Εξάλλου σήμερα το συντονιστικό των αγροτών του Ν. Ηρακλείου, σε συνέχεια των κινήσεων που αποφάσισε το παγκρήτιο συντονιστικό όργανο του κλάδου, διοργανώνει σύσκεψη με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων του νομού. Στη συνάντηση, που θα γίνει στα γραφεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων έχουν προκληθεί το Γεωτεχνικό, το Εμποροβιομηχανικό και το Οικονομικό Επιμελητήριο, το ΤΕΕ, η ΟΕΒΕΝΗ, ο Εμπορικός Σύλλογος και το Εργατικό Κέντρο, με στόχο, σύμφωνα με τους οργανωτές, να γίνει ένας εποικοδομητικός διάλογος και ο συντονισμός των δράσεων, ενόψει και του συλλαλητηρίου που προγραμματίζεται στην Αθήνα.
Τα προεδρεία των Εργατικών Κέντρων Κρήτης σε πρόσφατη σύσκεψή τους στο Ηράκλειο αποφάσισαν να μετέχουν στο συλλαλητήριο στις 8 Μαρτίου στην Αθήνα.
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς εξέφρασε τη στήριξή του στον αγώνα των αγροτών, ο οποίος είπε ότι αφορά άμεσα όλους τους εργαζόμενους. «Έχει ξεχειλίσει το ποτήρι και θα βρουν την Κρήτη ενωμένη απέναντι σε όλη αυτή τη λαίλαπα μέτρων», τόνισε.
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιώργος Λιολάκης τόνισε: «Στις 8 Μάρτη κάνουμε απόβαση στην Αθήνα. Έχουμε πολλή δουλειά και πρέπει η Κρήτη να γίνει μπροστάρης στην πανελλαδική κινητοποίηση», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οι αγρότες της κρήτης ετοιμάζουν «απόβαση» στην αθήνα την ερχόμενη τετάρτη,