Ο βασικος υποπτος για το χτυπημα στη βοστωνη στα χερια της αστυνομιας...

12:30 19/4/2013 - Πηγή: Fimotro
Ενας ύποπτος για τις επιθέσεις στον μαραθώνιο της Βοστόνης έχει συλληφθεί, σύμφωνα με αστυνομική πηγή προσκείμενη στην έρευνα, και ένα δεύτερο άτομο διαφεύγει έπειτα από ανταλλαγή πυρών...
με τις αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή του Watertown, στα περίχωρα της Βοστόνης, σύμφωνα με την Boston Globe.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν επικεντρωθεί σε μία περιοχή που περιλαμβάνει 20 οικοδομικά τετράγωνα για την καταδίωξή του.
Χαώδεις σκηνές καταδίωξης εκτυλίχθηκαν στην περιοχή
του Cambridge και του Watertown κατά τη διάρκεια της νύκτας, μετά τον φόνο αστυνομικού στην πανεπιστημιούπολη του MIT και την κλοπή αυτοκινήτου που ακολούθησε.
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν ισχυρές εκρήξεις, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι δέχτηκαν επίθεση με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.
Οι αρχές αρνήθηκαν να σχολιάσουν εάν η αστυνομική επιχείρηση έχει σχέση με τις επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστόνης.
Τουλάχιστον ο ένας από τους δύο υπόπτους στο Γουότερτάουν είναι περίπου 20 ετών.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μασαχουσέτης δήλωσε ότι εκρηκτικοί μηχανισμοί χρησιμοποιήθηκαν κατά της αστυνομίας κατά την καταδίωξη κλεμμένου αυτοκινήτου στο Watertown, στα περίχωρα της Βοστόνης στη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, στην οποία συμμετέχει και το FBI.
Το τηλεοπτικό δίκτυο NBC-WJAR προέβαλε εικόνες όπου ένα άνδρας φαίνεται καθηλωμένος στο έδαφος περικυκλωμένος από αστυνομικούς.
Δύο ώρες νωρίτερα, ένοπλος σκότωσε αστυνομικό στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Στην ιστοσελίδα του το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ότι η κατάσταση είναι "εξαιρετικά επικίνδυνη", καλώντας τους φοιτητές να παραμείνουν στο εσωτερικό της πανεπιστημιούπολης, καθώς η αστυνομία αναζητούσε τον δράστη. Μεγάλη αστυνομική δύναμη αναπτύχθηκε γύρω από το πανεπιστήμιο, ενώ ελικόπτερα πετούσαν επάνω από την περιοχή.

Το MIT, με 11.000 φοιτητές, βρίσκεται στα περίχωρα της Βοστόνης.
Η αστυνομία της Μασαχουσέτης και η αστυνομία του Κέμπριτζ ανακοίνωσαν ότι βοηθούν στις έρευνες.
«Οι πρώτοι πυροβολισμοί ακούστηκαν κοντά στο Κτίριο 32...το οποίο αυτή τη στιγμή είναι περικυκλωμένο από δυνάμεις», αναφέρει το πανεπιστήμιο σε έκτακτη ανακοίνωσή του προς τους φοιτητές τους οποίους καλεί «να παραμείνουν μέσα στα δωμάτιά τους και μακριά από τον τόπο του εγκλήματος» μέχρι νεωτέρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άνθρωπος τραυματίστηκε από σφαίρα την ώρα που βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί εξαπέλυσαν μεγάλη επιχείρηση ανθρωποκυνηγητού νωρίτερα, στο πανεπιστήμιο.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα