Ο τσιπρας μιλαει για τον συμβιβασμο : αν δεν υπεγραφα θα γινομουν ηρωας...

Τη δική του εκδοχή για το πως μετακινήθηκε από τις προεκλογικές δεσμεύσεις στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου δίνει ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στον Πολ Μέισον. «Νομίζω πως χάσαμε χρόνο. Στο...
τέλος μας τελείωσαν τα χρήματα και οι δυνάμεις» παραδέχεται ο πρωθυπουργός και προσθέτει ότι «αν το ήξερα αυτό, θα είχα πάρει πιο γενναίες αποφάσεις από την αρχή».

«Αν έφευγα εκείνη τη νύχτα, θα ήμουν ήρωας
για μια βραδιά ή δύο, ίσως τρεις, αλλά θα ήταν καταστροφικό για τις επόμενες ημέρες και νύχτες αυτό» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. «Όχι μόνο για μένα αλλά για την πλειοψηφία των Ελλήνων. Η καρδιά μου είπε "όχι" αλλά το μυαλό μου έλεγε πως έπρεπε να βρούμε μια λύση. Αν έφευγα θα κατέρρεαν οι τράπεζες και η οικονομία» δικαιολογεί και αιτιολογεί τη στάση του.

Η συνέντευξη δόθηκε στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ με τίτλο #ThisIsACoup που ετοίμασε ο Βρετανός δημοσιογράφος προκειμένου, σύμφωνα με τον ίδιο, να αποτυπώσει το πως η ΕΕ κατέστρεψε την πρώτη ριζοσπαστική αριστερή κυβέρνηση της σύγχρονης ιστορίας. Πέραν του Αλέξη Τσίπρα φιλοξενούνται ακόμη συνεντεύξεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου, του Γιάνη Βαρουφάκη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει και μαρτυρίες οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ για το πως βίωσαν τη μεταστροφή του κόμματός τους από τη ρήξη στο συμβιβασμό. «Οι Έλληνες πίστεψαν πως θα μπορούσαν να νικήσουν τη λιτότητα ψηφίζοντας εναντίον της. Η Ευρώπη τους έδωσε μια επιλογή: Συμβιβαστείτε ή θα καταστρέψουμε την οικονομία σας» υποστηρίζει από την πλευρά του ο Πολ Μέισον.
Keywords
Τυχαία Θέματα