''ο πρωθυπουργος ομολογει στη μερκελ οτι τα ταμεια ειναι αδεια''...

19:54 23/3/2015 - Πηγή: Fimotro
Τις δραματικές διαστάσεις στην επιστολή Τσίπρα προς Μέρκελ, που έφεραν στο φως οι Financial Times, αναδεικνύει...
το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη σε σχετική του ανακοίνωση.

«Δύο μήνες τώρα, στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -
ΑΝΕΛ κομπορρημονούν, αρνούνται να δουν την πραγματικότητα και τις ταμειακές ανάγκες της χώρας και με επιπόλαιες δηλώσεις δημιουργούν συνεχή ρήγματα στις σχέσεις μας με τους εταίρους μας. Τους επισημάναμε και στη Βουλή ότι η οικονομία αιωρείται στο χείλος του γκρεμού και οι καθυστερήσεις δεν είναι προς όφελός μας, αλλά θα υποχρεώσουν την κυβέρνηση να διαπραγματευθεί κάποια στιγμή με την πλάτη στον τοίχο» υπογραμμίζει το Ποτάμι.

Και συνεχίζει: «Η επιστολή, που έστειλε ο κ. Τσίπρας στην κυρία Μέρκελ, και αποκαλύπτουν σήμερα οι Financial Times, δυστυχώς επιβεβαιώνουν τους φόβους μας. Ο πρωθυπουργός αποκαλύπτει στην καγκελάριο της Γερμανίας αυτό, που αρνείται να ομολογήσει στον ελληνικό λαό. Τα ταμεία είναι άδεια και ο κίνδυνος στάσης πληρωμών μεγάλος. Είναι δραματικό να ακούς από τον πρωθυπουργό ότι ήρθε κιόλας η στιγμή, που η κυβέρνησή του θα πρέπει να αποφασίσει αν θα πληρώσει μισθούς και συντάξεις ή αν θα εξυπηρετήσει τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας».

«Ο πρωθυπουργός, αν θέλει να γυρίσει το παιχνίδι, θα πρέπει να επιβάλει στην κυβέρνησή του άλλους ρυθμούς, άλλες προτεραιότητες και άλλον τρόπο σκέψης. Πρέπει επιτέλους να καταλήξουν στις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα, να τις συζητήσουν με τους εταίρους μας και να τις κάνουν γνωστές στον ελληνικό λαό. Οι μεγαλοστομίες, οι ιδεοληψίες και οι εθνικιστικές εξάρσεις δε λύνουν προβλήματα. Αντιθέτως, τα περιπλέκουν. Η κυβέρνηση πρέπει να επιδείξει ειλικρίνεια, θάρρος, γνώση» υπογραμμίζει το Ποτάμι.

Και καταλήγει: «Ελπίζουμε ο πρωθυπουργός σήμερα το βράδυ στο Βερολίνο να μπορέσει να απομακρύνει τα σύννεφα, που οι ακραίοι στην Ελλάδα και την Γερμανία έχουν δημιουργήσει. Το ευρωπαϊκό πνεύμα, η αλληλεγγύη αλλά και η συναίσθηση της πραγματικότητας πρέπει να κυριαρχήσουν στη συνάντηση, αφήνοντας στην άκρη εθνικισμούς και ηγεμονισμούς. Η λύση δεν είναι οι δογματικές εμμονές σε συνταγές λιτότητας αλλά ένα πλαίσιο ανάπτυξης που θα βγάλει τη χώρα από το τέλμα».
Keywords
Τυχαία Θέματα