Ο παπας προσευχηθηκε στο ''σημειο μηδεν'' για τα θυματα της 11ης σεπτεμβριου...

21:01 26/9/2015 - Πηγή: Fimotro
Μετά την ιστορική ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Πάπας Φραγκίσκος, ...
όπως ήταν προγραμματισμένο, επισκέφθηκε το «Σημείο Μηδέν» για να τιμήσει τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας εναπόθεσε ένα λευκό τριαντάφυλλο στο μνημείο για τους νεκρούς της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους και συνομίλησε με τις οικογένειες κάποιων από όσους έχασαν τη ζωή τους την ημέρα εκείνη που συγκλόνισε τις ΗΠΑ και άλλαξε ολόκληρο
τον κόσμο.

Με χαμηλωμένο το βλέμμα και το κεφάλι, ο Πάπας προσευχήθηκε για τα θύματα και μετά ξεκίνησε την λειτουργία.

«Εδώ ο θρήνος είναι αισθητός. Το νερό που βλέπουμε να ρέει σε αυτή την άδεια κοιλότητα μας θυμίζει όλες τις ζωές που έπεσαν θύματα αυτών που πίστευαν ότι η καταστροφή, η διάλυση είναι ο μόνος τρόπος να διαχειριστούν τις συγκρούσεις», δήλωσε ο επικεφαλής της Αγίας Έδρας.

Χαρακτήρισε το μνημείο «ηρωικό παράδειγμα» δύναμης και γενναιοδωρίας, ενώ αναφέρθηκε στους πυροσβέστες που έτρεξαν στους φλεγόμενους πύργους χωρίς δισταγμό για να σώσουν όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσαν.

«Αυτό το σημείο θανάτου έγινε συνάμα σημείο ζωής. Ένα σημείο που σώθηκαν ζωές, ο ύμνος στον θρίαμβο της ζωής ενάντια στους προφήτες της καταστροφής και του θανάτου, ένας ύμνος του καλού ενάντια στο κακό, στη συμφιλίωση και την ενότητα ενάντια στο μίσος και τη διάσπαση», πρόσθεσε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Στο μεταξύ, στη λειτουργία βρέθηκε δίπλα σε εκπρόσωπους της ελληνικής ορθοδοξίας, αλλά και του ισλαμισμού, του ιουδαϊσμού, του ινδουισμού και άλλων θρησκειών.
Keywords
Τυχαία Θέματα