Ο οηε καταγγελλει το βατικανο για σεξουαλικη κακοποιηση χιλιαδων παιδιων...

17:45 5/2/2014 - Πηγή: Fimotro
Μία επιτροπή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα κατήγγειλε σήμερα το Βατικανό για την υιοθέτηση πολιτικών που επέτρεψαν σε ιερείς να βιάζουν και να κακοποιούν σεξουαλικά δεκάδες χιλιάδες παιδιά...
και ζήτησε να ανοίξουν όλα τα αρχεία που έχει στη διάθεσή της η Αγία Έδρα αναφορικά με τους παιδεραστές και τους κληρικούς των οποίων τα εγκλήματα συγκάλυψε.

Σε μια συγκλονιστική έκθεση που είδε το φως της δημοσιότητας την Τετάρτη, η επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών επέκρινε, επίσης, το Βατικανό για τη στάση του απέναντι στην ομοφυλοφιλία, την αντισύλληψη και την άμβλωση και το παρότρυνε να αναθεωρήσει τις πολιτικές του για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών και την πρόσβασή τους στην υγειονομική περίθαλψη.

Η επιτροπή, ακόμη, εξέδωσε αυτή την έκθεση, έπειτα από την «ανάκριση» της Αγίας Έδρας τον περασμένο μήνα σχετικά με την εφαρμογή της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι αυτή η σοκαριστική έκθεση έρχεται μόλις λίγες ημέρες αφότου το Βατικανό αποκάλυψε στα μέσα Ιανουαρίου ότι περίπου 400 ιερείς αποσχηματίσθηκαν στη διάρκεια της παπικής θητείας του Βενέδικτου 16ου, έπειτα από τον πολλαπλασιασμό των καταγγελιών για σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών από μέλη του κλήρου.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα