Ο κερι ζητησε απο τη ρωσια να σταματησει αμεσως τους βομβαρδισμους στη συρια...

15:30 4/2/2016 - Πηγή: Fimotro
Μία μέρα μετά την παύση των συνομιλιών για τη Συρία, στη Γενεύη, ο Τζον Κέρι...
κάλεσε τη Ρωσία να σεβαστεί την απόφαση του ΟΗΕ και να σταματήσει τους βομβαρδισμούς κατά των αντιπάλων του Άσαντ, σημειώνοντας πως οι διαπραγματεύσεις πρέπει να επανέλθουν στο συντομότερο δυνατό.

«Δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρο. Η Ρωσία ψήφισε γι' αυτό. Η Ρωσία
έχει το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί, όπως και όλα τα κράτη που συμμετέχουν, ώστε να πραγματοποιήσουμε όσα έχουμε αποφασίσει», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών από το Λονδίνο όπου βρίσκεται.

Ο Τζον Κέρι αποκάλυψε ότι είχε συνομιλία με τον Ρώσο όμολογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος συμφώνησε ότι οι συνομιλίες πρέπει να ξεκινήσουν εκ νέου το συντομότερο δυνατό, αλλά και να βρεθεί μία φόρμουλα, ώστε να σβήσει η φωτιά στην περιοχή και να ικανοποιηθούν οι όροι που θέτει η αντιπολίτευση, προκειμένου να δοθεί βοήθεια στους κατοίκους που λιμοκτονούν.

Δηλώσεις έκανε και ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Φίλιπ Χάμοντ, ο οποίος τόνισε πως δεν πρέπει να χαθεί η στιγμή, εννοώντας πως τώρα που ξεκίνησαν οι συζητήσεις, πρέπει να συνεχιστούν. Σημείωσε, ωστόσο, ότι «είναι δύσκολο να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι οι αντίπαλες πλευρές, όταν άνθρωποι σκοτώνονται από βόμβες στα σπίτια τους». «Πρέπει όμως να επιμείνουμε σε αυτό το πλάνο, διότι είναι ο μοναδικός δρόμος για να δοθεί μία λύση και να αντιμετωπιστεί η καταστροφή στη Συρία», συμπλήρωσε ο Βρετανός υπουργός.
Keywords
Τυχαία Θέματα