Ο καμερον οργωνει την ευρωπη και συζητα μεταρρυθμισεις...

13:00 29/5/2015 - Πηγή: Fimotro
Τα "μανίκια" σηκώνει ο Βρετανός πρωθυπουργός "οργώνοντας" την Γηραιά Ήπειρο για να βολιδοσκοπήσει ...
τις προθέσεις των Ευρωπαίων εταίρων στα σχέδιά του για αλλαγή των ευρωπαϊκών συνθηκών.

Για να υποστηρίξει τα μεταρρυθμιστικά του σχέδια για την ΕΕ, ο Ντέιβιντ Κάμερον ξεκινά περιοδεία σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αρχίζοντας σήμερα με γεύμα εργασίας με τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε, ενώ στη συνέχεια θα έχει δείπνο στο Μέγαρο των Ηλυσίων με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Αύριο, θα μεταβεί στη Βαρσοβία
για να συναντηθεί με την Πολωνή ομόλογό του, Εύα Κόπατς και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στο Βερολίνο όπου θα έχει συνομιλίες με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Στην "ατζέντα" του Κάμερον βρισκόταν αρχικά και η Κοπεγχάγη, όμως η προκήρυξη εκλογών στη Δανία αφαίρεσε την Χέλε Τόρνινγκ Σμιτ από το πρόγραμμα.

Στόχος του ένοικου της Ντάουνινγκ Στρητ είναι να συνομιλήσει με όλους τους αρχηγούς των υπόλοιπων «27» μέχρι να παρουσιαστεί η πλήρης "λίστα" του τι ακριβώς θέλει το Λονδίνο πριν τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου.

Η συγκυρία όμως φαίνεται να δείχνει με τον σαφέστερο τρόπο τη διάσταση απόψεων στην Ευρώπη: Ενώ το Λονδίνο ξεκινά επαναδιαπραγμάτευση με στόχο πιο χαλαρή σχέση με την ΕΕ, Γαλλία και Γερμανία εργάζονται, όπως πρόσφατα αποκάλυψε η γαλλική εφημερίδα "Le Monde", σε πρόταση για εμβάθυνση της οικονομικής ενοποίησης των χωρών της Ευρωζώνης σε πλαίσιο που δεν θα απαιτεί όμως αλλαγή των Συνθηκών.

Την ίδια ώρα, ο γαλλικός Τύπος υποστηρίζει ότι οι σχετικές προτάσεις των Παρισίων και του Βερολίνου έχουν ήδη φθάσει στο γραφείο του επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και αναμένεται να τεθούν στο τραπέζι της Συνόδου του Ιουνίου , όπου εκεί ο Κάμερον, θα εισηγηθεί μια χαλαρή σχέση του Λονδίνου με την Ε.Ε.

Σήμερα, εντός της ημέρας, οι κεντρικές προτάσεις της νέας βρετανικής κυβέρνησης για το δημοψήφισμα αναμένεται να παρουσιαστούν στην Βουλή των Κοινοτήτων. Στο δημοψήφισμα θα μπορούν να συμμετάσχουν οι Βρετανοί πολίτες και οι πολίτες ευρωπαϊκών χωρών που είναι παράλληλα και μέλη της Βρετανικής Κοινοπολιτείας, δηλαδή οι Κύπριοι, οι Μαλτέζοι, οι Ιρλανδοί.
Keywords
Τυχαία Θέματα