Ο καμερον ''ανεβαινει'' στις δημοσκοπησεις...

21:05 13/5/2014 - Πηγή: Fimotro
Για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια, οι Συντηρητικοί του Ντέιβιντ Κάμερον προηγούνται στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη Βρετανία το Μάιο του 2015, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα...
Την ίδια ώρα, το κόμμα του ευρωσκεπτικιστή ηγέτη, Νάιτζελ Φάρατζ, παραμένει στην... κορυφή ενόψει των ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου καθώς
οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν το UKIP να καταλαμβάνει την πρώτη θέση και το Συντηρητικό Κόμμα την τρίτη θέση, πίσω από τους Εργατικούς.

Τα βρετανικά ΜΜΕ δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι το κόμμα του Βρετανού πρωθυπουργού αρχίζει να παίρνει την ανηφόρα, όμως μετά τις Ευρωεκλογές. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δείχνει το κυβερνόν κόμμα να παίρνει... κεφάλι, οι Συντηρητικοί συγκεντρώνουν το 34%, δύο ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τους Εργατικούς, την αξιωματική αντιπολίτευση η οποία εμφανιζόταν να έχει παγιώσει μια διαφορά 10% με βάση σχεδόν όλες τις δημοσκοπήσεις μετά το Μάρτιο του 2012, την τελευταία φορά που είχαν εμφανιστεί να προηγούνται οι Τόρις.

Οι ψηφοφόροι των Συντηρητικών μπορούν να απολαμβάνουν το ενθαρρυντικό αποτέλεσμα της δημοσκόπησης, την οποία, όμως, αξίζει να σημειωθεί ότι χρηματοδότησε ο Μάικλ Άσκροφτ των Συντηρητικών, με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε δείγμα 1.001 ενηλίκων.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία φορά που οι Συντηρητικοί είχαν εμφανιστεί να διατηρούν το προβάδισμα, ήταν το Μάρτιο του 2012, σε δημοσκόπηση που είχε διενεργήσει το ινστιτούτο ICM για λογαριασμό της εφημερίδας Guardian. Τότε, οι Συντηρητικοί φέρονταν να εξασφαλίζουν το 39% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 36% των Εργατικών.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα