Ο ιερωνυμος χειροτονησε σε πρεσβυτερο τον πατερα νεκταριο απο την ουγκαντα...

09:31 7/12/2015 - Πηγή: Fimotro
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νικολάου ...
στο ομώνυμο ναό στην Οδό Αχαρνών. Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι.Α.Α. Αρχιμ. Συμεών Βολιώτη και κληρικούς της Αρχιεπισκοπής. Η λαμπρή τελετή συνοδεύτηκε από τη χειροτονία του διακόνου Νεκτάριου από την Ουγκάντα, σε Πρεσβύτερο, ο οποίος είναι τελειόφοιτος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.

Ο
Αρχιεπίσκοπος κατά την χειροτονία του πατέρα Νεκταρίου υπογράμμισε πως «σήμερα, γινόμαστε μάρτυρες δύο μυστηρίων, της Θείας Ευχαριστίας και της Ιερωσύνης, τα οποία είναι συνδεδεμένα. Χωρίς την ιερωσύνη δε μπορούμε να έχουμε την Θεία Ευχαριστία. Αλλά και ιερωσύνη δε γίνεται μακριά από την Θεία Ευχαριστία. Δεν έτυχες σήμερα σε αυτόν τον χώρο, για να πάρεις κάποιον διορισμό από κάποιον άρχοντα ή Διοικητή, για να αναλάβεις υπηρεσία ή να υπηρετήσεις σε κάποια διεύθυνση, σε κάποιο χώρο που καλύπτει τις ανάγκες των ανθρώπων διοικητικά. Το μυστήριο της ιερωσύνης το παίρνεις σε αυτόν τον αγιασμένο χώρο μπροστά στην Αγία Τράπεζα, που είναι το Α και το Ω της ζωής. Από δω ξεκινούν όλα και εδώ τελειώνουν».

Μιλώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε πως «η πατρίδα μας περνάει δύσκολες ώρες, αλλά δε μας πιάνει πανικός, διότι ξέρουμε ότι ο Θεός είναι αυτός, ο οποίος δίνει την λύση. Θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες. Ο Θεός είναι αυτός ο οποίος λέει τον τελευταίο λόγο, φτάνει όμως να συνεργάζεται με τους ανθρώπους. Όσο αρνούμαστε να συνεργαστούμε με τον Θεό τόσο θα δοκιμαζόμαστε. Υπάρχει δυνατότητα, ελπίδα, αισιοδοξία. Έτσι, λοιπόν, σήμερα π. Νεκτάριε μας δίνεις την ευκαιρία να καμαρώσουμε και να χαρούμε την παρουσία σου εδώ και να ευχηθούμε όλοι μαζί να σε χαριτώνει ο Θεός ώστε να δίνεις την χάρη Του πλούσια, όπου κι αν βρεθείς, όπου κι αν διακονήσεις».

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην προσφορά των πιστών, για την στήριξη του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας επισημαίνοντας ότι «αυτά που λέγονται ότι η Εκκλησία έχει θησαυρούς, είναι παραμύθια. Εσείς βοηθάτε. Σκεφτείτε, σήμερα, στην Αρχιεπισκοπή μόνο, θα φάνε 53.000 άνθρωποι. Κι αυτό δεν είναι δικό μας έργο. Εμείς απλώς το καθοδηγούμε, το προσέχουμε. Εσείς το στηρίζετε. Ο ένας στέκεται πλάι στον άλλο και προχωρούμε όλοι μαζί».
Keywords
Τυχαία Θέματα