Ο επιζων του διστομου που συγκινησε τους γερμανους σε τσιπρα και παυλοπουλο...

21:14 27/4/2015 - Πηγή: Fimotro
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε ...
ο επιζών της σφαγής του Διστόμου, Αργύρης Σφουντούρης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την τιμή και τη συγκίνησή του, όταν τον υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, καθώς σημείωσε ότι στην ψυχή του κ. Σφουντούρη αποτυπώνεται ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορία της Κατοχής και του χρέους απέναντι στη μνήμη
της θηριωδίας.

«Η πολιτεία δεν ξεχνά», σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος. «Δεν ήμουν σίγουρος ότι η πολιτεία δεν ξεχνά, τώρα το πιστεύω», είπε φανερά συγκινημένος ο κ. Σφουντούρης.

Νωρίτερα, ο κ. Σφουντούρης πέρασε την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου και είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος του έδωσε ως δώρο ένα περιστέρι της ειρήνης και εκείνος του χάρισε το βιβλίο του «Πενθώ για τη Γερμανία». Επίσης ο κ. Σφουντούρης του ζήτησε να συνεχίσει τον αγώνα που ξεκίνησε -κυρίως βέβαια στο θέμα των αποζημίωσεων- «που παλεύω εγώ εδώ και 20 χρόνια και εύχομαι να ανοίξουμε το δρόμο που πάντα προσπαθούν να κλείσουν οι Γερμανοί» υπογράμμισε ο κ. Σφουντούρης.

Σε ό,τι αφορά στον πρωθυπουργό, σύμφωνα με τον κ. Σφουντούρη, του είπε πως θα συνεχίσει με κάθε τρόπο και ότι υπάρχει ένα διεθνές συμβούλιο από εμπειρογνώμονες που θα υποδείξουν τι μπορεί να γίνει, ώστε να βρεθεί νομικά ο καλύτερος δρόμος για την αντιμετώπιση του θέματος».
Keywords
Τυχαία Θέματα