Ο αντωνης μανιτακης για τους επιτυχοντες του ασεπ...

09:46 22/5/2013 - Πηγή: Fimotro
Ξεπερνούν τις 10.000 οι νέοι άνθρωποι που έχουν κριθεί και περιμένουν από το 2009 να απορροφηθούν στο ελληνικό δημόσιο, είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης απαντώντας...
σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Β. Οικονόμου με θέμα: «Πόσοι είναι οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ που αν και έχουν
εκδοθεί οριστικοί πίνακες επιτυχόντων περιμένουν για χρόνια να ολοκληρωθεί η πρόσληψή τους».
Παράλληλα ο υπουργός τόνισε πως η χώρα μας, για λόγους δημοσιονομικούς αλλά και για να περιοριστεί το υπερδιογκωμένο κράτος του παρελθόντος, έχει αναλάβει τη δέσμευση να μειωθεί ο αριθμός των μισθοδοτούμενων από το Δημόσιο κατά 150.000 υπαλλήλους από το 2010 μέχρι το 2015.
Αυτή τη δέσμευση, πρόσθεσε, την τηρούμε απαρέγκλιτα ακολουθώντας τον κανόνα μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις, με βάση και τις διαθέσιμες πιστώσεις.
Ο κ. Μανιτάκης υπογράμμισε ωστόσο ότι «καταφέραμε να ξεπεράσουμε τους περιορισμούς του κανόνα 1 προς 5 και να δώσουμε έμφαση στην ποιοτική αναβάθμιση και στην ανάγκη για ανανέωση του προσωπικού με νέα και ικανά στελέχη» και πρόσθεσε: «Έχουμε πλέον τη δυνατότητα να απορροφήσουμε με ταχύτερους ρυθμούς αυτούς τους ανθρώπους στο δημόσιο, πέρα από τους ρυθμούς που επιβάλλουν οι υπάρχοντες περιορισμοί».
Για καθεμία από τις 150.000 αποχωρήσεις, θα υπάρχει η δυνατότητα να προσληφθεί και ένας από τους νέους και διαπιστωμένα προσοντούχους επιτυχόντες των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ που περιμένουν να απορροφηθούν και να προσφέρουν στη δημόσια διοίκηση, κατέληξε ο υπουργός.
Keywords
Τυχαία Θέματα