Νομιμη εκρινε το στε την αποφαση του περιφερειαρχη για κατεδαφιση κτισματος στα μεσογεια...

19:26 10/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Το Έ τμήμα Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) με την υπ αριθμ. 2005/2013 απόφασή του δέχθηκε ότι είναι νόμιμη η διαταγή που εξέδωσε ο γ.γ. Περιφέρειας Αττικής ...
σχετικά με κατεδάφιση αυθαίρετης μικρής κατασκευής στην περιοχή των Μεσογείων.Η διαταγή είχε εκδοθεί προς δεκαετίας, αλλά η κατεδάφιση είχε σταματήσει με απόφαση προέδρου διοικητικού πρωτοδικείου Αθηνών για τυπικούς λόγους επειδή δεν έφερε την υπογραφή του εκδώσαντος οργάνου.
Το ΣτΕ έκρινε εσφαλμένη την άποψη αυτή και μάλιστα δέχθηκε ότι τα έγγραφα είναι επαρκή,
ότι προϋπόθεση για τη νομιμότητα μιας τέτοιας διαταγής είναι η διαπίστωση από τη διοίκηση της ανέγερσης αυθαίρετης κατασκευής εντός δάσους ή δασικής ή αναδασωτέας έκτασης, αρκεί να είναι πλήρως αιτιολογημένη, ενώ απαραίτητη είναι και η προηγούμενη κλήση σε ακρόαση του ιδιοκτήτη.
Η διαταγή δόθηκε για κτίσμα 9Χ7,5 μέτρα ύστερα εκχέρσωση 114 τ.μ. χαλεπίου πεύκης σε έκταση που ο ιδιοκτήτης υποστήριξε αγόρασε από αναγκαστικό συνεταιρισμό στον οποίο αυτή είχε πωληθεί παλαιότερα από την Εκκλησία για αποκατάσταση ακτημόνων καλλιεργητών.
Το ΣτΕ δεν δέχθηκε τον ισχυρισμό ότι η έκταση έχει και για αυτόν το λόγο εποικιστικό χαρακτήρα και υπάγεται στην αγροτική νομοθεσία και έκρινε ότι εφαρμόζεται η νομοθεσία περί δασών εγκρίνοντας την κατεδάφισή του.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα