Νεο γκαλοπ εκπληξη - τι λενε οι πολιτες για την οικονομια και τις προωρες εκλογες

15:41 24/4/2016 - Πηγή: Fimotro
Μεγάλο ενδιαφέρον για τις πολιτικές εξελίξεις έχει το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue που δημοσιεύει η εφημερίδα Αυγή της Κυριακής, με την πλειοψηφία των πολιτών σε ποσοστό 60% να δείχνουν πως...
μάλλον δεν χρειάζονται πρόωρες εκλογές.
Αντίθετα το 38% των πολιτών θεωρούν απαραίτητη την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Ωστόσο, σύμφωνα με το πολιτικό βαρόμετρο τον Μάρτιο του 2016 το αντίστοιχο ποσοστό εκείνων που δεν ήθελαν πρόωρες
εκλογές ήταν στο 71%.
Πάντως, τα στοιχεία για την πορεία της χώρας είναι απογοητευτικά, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία σε ποσοστό 88% θεωρούν πως η χώρα οδεύει προς λάθος κατεύθυνση. Επίσης, για πολλοστή φορά οι Έλληνες εμφανίζονται απαισιόδοξοι, καθώς το 75% των πολιτών θεωρούν πως η οικονομία θα χειροτερέψει, ενώ μόλις 9% θεωρεί πως τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα.
Εντυπωσιακά μοιρασμένα είναι τα ποσοστά στο ερώτημα τι θα συμβεί εάν η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή. Το 49% των πολιτών θεωρούν πως η κατάσταση θα γίνει χειρότερη, ενώ το 30% - ένα αρκετά υψηλό ποσοστό – θεωρεί πως η κατάσταση θα είναι καλύτερη. Φυσικά υπάρχει και το 14% που θεωρούν πως δεν θα αλλάξει τίποτα απολύτως.
Οι Έλληνες πολίτες δείχνουν επίσης την απέχθεια τους για το ΔΝΤ, καθώς το 80% των πολιτών έχουν αρνητική άποψη, ενώ αντίστοιχα το 70% θεωρούν πως το ΔΝΤ πρέπει να αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα.
το μερίδιο των Ελλήνων που εκτιμά πως η οικονομία της Ελλάδας θα αντιμετωπίσει χειρότερες καταστάσεις εκτός της ζώνης του ευρώ, μειώθηκε στο 49% από το 64% που είχε καταγραφεί σε έρευνα της ίδιας εταιρείας δημοσκοπήσεων τον Νοέμβριο του 2015.
Στα συμπεράσματα της δημοσκόπησης παρατηρούνται τα εξής:
Μειώθηκε το ποσοστό (60% από 71% τον Μάρτιο) όσων πιστεύουν πως οι πρόωρες εκλογές δεν είναι απαραίτητες.
Αυξήθηκε το μερίδιο (38% από 25% τον Μάρτιο) όσων υποστηρίζουν πως οι πρόωρες εκλογές είναι μάλλον απαραίτητες.
Αύξηση του ποσοστού όσων πιστεύουν ότι η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας θα βελτιωθεί με νόμισμα τη δραχμή (30% από 21% τον Νοέμβριο του 2015).
Ένα ποσοστό 14% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η έξοδος από το ευρώ δεν θα έχει καμία διαφορά (9% τον Νοέμβριο του 2015).
Ένα 88% πιστεύει ότι η χώρα πάει σε λάθος κατεύθυνση, ενώ ένα 75% αναμένει επιδείνωση του οικονομικού περιβάλλοντος.
Keywords
Τυχαία Θέματα