Νεο φαρμακο δινει ελπιδες στη μαχη κατα του καρκινου

09:36 13/8/2013 - Πηγή: Fimotro

Ελπίδες στη μάχη κατά του καρκίνου, δίνουν οι κλινικές έρευνες στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον. Οι ερευνητές δοκίμασαν για πρώτη φορά σε ανθρώπους ένα νέο φάρμακο που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να μπορεί...
να καταπολεμήσει διάφορα είδη καρκίνου, όπως του παγκρέατος ή της κεφαλής και του τραχήλου της μήτρας. Η πειραματική θεραπεία με την κωδική ονομασία ChiLob 7/4 χορηγείται με ένα απλό εμβόλιο και ενισχύει τα υγιή κύτταρα ώστε να καταπολεμήσουν τον καρκίνο.
Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι πολλοί καρκίνοι
μπορούν να «σβήσουν» τα ανοσοκύτταρα κάνοντάς τα ανίκανα να επιτελέσουν το φυσιολογικό καθήκον τους που είναι να επιτίθενται στους καρκινικούς όγκους και να σταματούν την ανάπτυξή τους.
Η πειραματική θεραπεία με την κωδική ονομασία ChiLob 7/4 δοκιμάστηκε σε 26 ασθενείς με καρκίνο του παγκρέατος κι έδωσε ενθαρρυντικά αποτελέσματα.
Ο καθηγητής Μάρτιν Γκλένι, ειδικός στον καρκίνο από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον που είναι επικεφαλής της έρευνας για το φάρμακο, ανέφερε ότι «υπάρχει ένα ολόκληρο φάσμα υποδοχέων στα ανοσοκύτταρα οι οποίοι μπορούν να τεθούν εντός και εκτός λειτουργίας. Ορισμένοι καρκίνοι έχουν την ικανότητα να θέτουν εκτός λειτουργίας τα κύτταρα του ανοσοποιητικού. Ετσι εμείς εργαζόμαστε επάνω σε ένα φάρμακο το οποίο κάνει το ανοσοποιητικό σύστημα να 'πατήσει γκάζι'. Αν χρησιμοποιήσουμε αυτό το φάρμακο μαζί με ένα εμβόλιο μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τα ανοσοκύτταρα ώστε να στοχεύουν τον καρκίνο».
Keywords
Τυχαία Θέματα