Νεκρος συρος γιατρος απο το συνταγμα στα συνορα με την αλβανια...

18:05 5/12/2014 - Πηγή: Fimotro
Μετά από δέκα ημέρες παραμονής του στην πλατεία Συντάγματος και μη βλέποντας κάποια ανταπόκριση ...
στα αιτήματά τους, ο Αϊμάν, αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του, προσπαθώντας να περάσει παράνομα τα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας μαζί με άλλα 30 άτομα.

Η ελπίδα προς τη σωτηρία όμως δεν είχε ευτυχή κατάληξη για τον 50χρονο Αϊμάν, ο οποίος ήταν γιατρός.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της κίνησης «απελάστε τον ρατσισμό», ο άτυχος άνδρας πήγε με λεωφορείο μέχρι τα Γιάννενα και μετά με ταξί
μέχρι την Κακαβιά. Από κει ξεκίνησε πεζοπορία προς τα σύνορα. Μετά από 4 ώρες περπάτημα, χρειάστηκε να διασχίσει ένα ρυάκι που το νερό του έφτανε μέχρι τη μέση. Μετά από λίγο ο Αϊμάν είχε σπασμούς, αλλά δεν άντεξε, παρά το γεγονός ότι του έκαναν μαλάξεις. Οι πρόσφυγες πήραν τηλέφωνο για να έρθει ασθενοφόρο, αλλά τους είπαν να επιστρέψουν στην Κακαβιά. Το ίδιο τους είπε κι η αστυνομία. Έβαλαν, λοιπόν, τον άνθρωπο σε ένα sleeping bag και τον μετέφεραν προς τα πίσω. Έξω από την Κακκαβιά συνάντησαν τυχαία ένα ασθενοφόρο, που τον μετέφερε στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Τους υπόλοιπους από την ομάδα τους συνέλαβαν και τους κράτησαν στο αστυνομικό τμήμα.

Η είδηση του θανάτου του ανακοινώθηκε από τους συμπατριώτες του την Πέμπτη, οι οποίοι τέλεσαν μνημόσυνη δέηση στη μνήμη του και μοίρασαν σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα