Νεες πρωτοβουλιες απο το κεντρο καινοτομιας της eurobank

14:16 8/6/2016 - Πηγή: Fimotro
Σειρά πρωτοβουλιών έχει σχεδιάσει και ξεκινάει να υλοποιεί το νεοσύστατο Κέντρο Καινοτομίας της Eurobank, με στόχο να ενθαρρύνει, να καλλιεργήσει και να προάγει την ανοιχτή καινοτομία στον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών...
(FinancialTechnology - Fintech) δουλεύοντας συνεργατικά με την παγκόσμια κοινότητα των νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups).
Μια από τις πρώτες πρωτοβουλίες είναι η διοργάνωση του πρώτου περιφερειακού διαγωνισμό FinTech Hackathon με την ονομασία "Beyond Hackathon" ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 24-26
Ιουνίου 2016 στον πολυχώρο The Hub Events στην Αθήνα, σε συνεργασία με τους επιχειρηματικούς φορείς Found.ation & The Cube.
Τον πρώτο περιφερειακό Διαγωνισμό "BeyondHackathon" υποστηρίζουν και συμμετέχουν ενεργά, παγκόσμιοι ηγέτες της τεχνολογίας και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, ελληνικοί επιχειρηματικοί φορείς, αλλά και ακαδημαϊκά ιδρύματα.
Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι ομάδες που θα δημιουργηθούν από Software Developers, Marketers, Designers & Business Developers θα κληθούν σε 48 ώρες να σχεδιάσουν και να αναπτύξουν προϊόντα και υπηρεσίες, χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες και το API της Τράπεζας, με τελικό στόχο την μεταμόρφωση της σημερινής εμπειρίας του πελάτη.
Επίσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ομιλίες, από διεθνούς φήμης ομιλητές, σε θέματα τεχνολογίας και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων από τον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών αλλά και να δεχτούν mentoring από περισσοτέρους από 20 ειδικούς (στελέχη επιχειρήσεων και επιχειρηματίες) σε θέματα τεχνολογίας, επιχειρηματικότητας, βιομηχανικού σχεδιασμού κλπ.
Με βάση τον προγραμματισμό, το απόγευμα της Κυριακής της 26 Ιουνίου, οι ομάδες θα παρουσιάσουν την ιδέα τους σε ένα πάνελ αξιολογητών αποτελούμενο από επιχειρηματίες, Venture Capitalists και υψηλόβαθμα στελέχη της Eurobank, διεκδικώντας ένα από τα τρία χρηματικά βραβεία που διαθέτει η Τράπεζα στους διακριθέντες (5.000 ευρώ, 3.000 ευρώ και 2.000 ευρώ αντίστοιχα).
Με βάση την αξιολόγηση της κριτικής επιτροπής και συγκεκριμένων προϋποθέσεων, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προωθηθεί ταχύτερα η αίτηση τους στο πρόγραμμα Startup boot camp Fintech Londonκαθως και να αναπτύξουν περαιτέρω το προιόν τους σε συνεργασία με τη Eurobank.
Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή στον διαγωνισμό, οι ενδιαφερέμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα www.beyondhackathon.com αλλά και στην Facebook σελίδα www.facebook.com/BeyondHackathon.
Το Found.ation αποτελεί έναν δυναμικό ελληνικό επιχειρηματικό φορέα για τη φιλοξενία, εκκόλαψη και προώθηση νεοφυών εταιριών που αναπτύσσουν και προσφέρουν τεχνολογικά προϊόντα και υπηρεσίες, στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.
Το TheCube είναι ένας χώρος καινοτομίας στο κέντρο της Αθήνας όπου φιλοξενουνται καινοτόμα τεχνολογικά startups, hackathonsκαι meetupsτης τεχνολογικής κοινότητας. Το The Cubeείναι μια εξέλιξη του πρώτου co-workingspaceτης Αθήνας όπου μερικά απο τα πιο γνωστά startups κάνανε τα πρώτα τους βήματα.
Keywords
Τυχαία Θέματα