Νεα υορκη: αγρια δολοφονια ελληνα ομογενους...

20:45 7/3/2016 - Πηγή: Fimotro
Τον πανικό και το θάνατο σκόρπισε ένας 23χρονος στο Κουίνς της Αστόρια, όταν οπλισμένος...
με μαχαίρι αλλά και με μπουκάλι που περιείχε εύφλεκτο υλικό, επιτέθηκε κατά τριών πολιτών, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγεται και ένας Έλληνας ομογενής.

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα ο Τζέιμς Πάτρικ Ντίλον εντοπίστηκε από ομάδα αστυνομικών την ώρα που επιχειρούσε να διαρρήξει ένα διαμέρισμα στην 42nd Street της Αστόρια, έπειτα από κλήση περιοίκου.

Όταν οι αστυνομικοί του ζήτησαν να παραδοθεί, ο 23χρονος τους επιτέθηκε με το μαχαίρι και τους ψέκασε με το υλικό του μπουκαλιού,
με αποτέλεσμα εκείνοι να απαντήσουν με πυρά τραυματίζοντάς τον.

Ο 23χρονος και δύο από τους ένστολους που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της περιοχής.

Ωστόσο, η παραπάνω δεν ήταν μία απλή υπόθεση απόπειρας διάρρηξης, αλλά ο Ντίλον λίγη ώρα πριν τον ακινητοποιήσουν οι αστυνομικοί, είχε σκοτώσει έναν Έλληνα ομογενή και είχε τραυματίσει δύο ακόμα ανθρώπους.

Σύμφωνα με το δίκτυο CBS ο 23χρονος μαχαίρωσε στο λαιμό και το πρόσωπο την 39χρονη γειτόνισσά του, μία μητέρα τεσσάρων παιδιών, την ώρα που περπατούσε για να παραβρεθεί στην λειτουργία σε εκκλησία της περιοχής.

Η γυναίκα που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Όρος Σινά καθοδήγησε την αστυνομία δίνοντας μία ξεκάθαρη περιγραφή του δράστη.

Λίγη ώρα αργότερα, σημειώθηκε η δεύτερη επίθεση που αυτή τη φορά ήταν μοιραία για τον 55χρονο Γιώργο Πατούχα, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης της κάβας «Astoria Liquors and Wines» στην Steinway Street.

Ο Ντίλον μαχαίρωσε θανάσιμα τον Πατούχα, ο οποίος επιχείρησε να προβάλει αντίσταση δίχως να τα καταφέρει.

Μετά το δεύτερο «χτύπημα» ο Ντίλον περιέλουσε με το υγρό που μετέφερε έναν 62χρονο άστεγο, ο οποίος λέγεται ότι ήταν φίλος του άτυχου Πατούχα, και στη συνέχεια προσπάθησε να τον πυρπολήσει.

Ο 62χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κορνέλ σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς έφερε σοβαρά εγκαύματα αλλά για τον Έλληνα ομογενή, ο οποίος ήταν πατέρας ενός ανήλικου κοριτσιού, οι προσπάθειες των διασωστών απέβησαν άκαρπες καθότι το τραύμα στο λαιμό του ήταν θανάσιμο.

Οι γείτονες και γνωστοί του Πατούχα έκαναν λόγο για έναν άνθρωπο που θα έσπευδε να βοηθήσει οποιονδήποτε ανά πάσα στιγμή και ότι είναι πιθανό να προσπάθησε να προστατεύσει τον 62χρονο φίλο του την ώρα που του επιτέθηκε ο Ντίλον.

«Θα προστάτευε τον οποιονδήποτε», δήλωσε ένας από τους περιοίκους που γνώριζε τον Πατούχα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 23χρονος φέρεται πως πάσχει από διπολική διαταραχή και ότι δεν ακολουθούσε τη φαρμακευτική αγωγή που είχε αποφασιστεί από τους θεράποντες ιατρούς του.

Παρ’όλα αυτά, μία γυναίκα που ζούσε κοντά στο σπίτι του δράστη υποστήριξε ότι από μικρή ηλικία ο Ντίλον είχε εμφανίσει ανησυχητική συμπεριφορά, ενώ ισχυρίστηκε ότι την είχε απειλήσει.

«Αν μιλήσεις στους γονείς μου θα σε σκοτώσω», είπε στο δίκτυο CBS
η γυναίκα για τον 23χρονο και συνέχισε εξηγώντας ότι είχε γρονθοκοπήσει τον γιο της.

«Όταν γρονθοκόπησε το γιο μου και τον έριξε στο έδαφος μπροστά μου, στο σαλόνι μας, ήταν η τελευταία σταγόνα. Του είπα να μην επιστρέψει ποτέ στο σπίτι και είπα στο γιο μου να μείνει μακριά του. Θα υπήρχαν προβλήματα γιατί φερόταν τρελά», δήλωσε η γυναίκα.

Το όπλο του εγκλήματος
Keywords
Τυχαία Θέματα