Νεα συγκεντρωση για το ''οχι'' αυτη την ωρα στο συνταγμα...

19:45 10/7/2015 - Πηγή: Fimotro
Την ώρα που απόψε το βράδυ η πρόταση της κυβέρνησης για συμφωνία...
με τους εταίρους τίθεται σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, υπό τη μορφή του κατεπείγοντος, νέα συγκέντρωση των υπέρμαχων και ψηφοφόρων του «όχι» στο δημοψήφισμα της περασμένης
Κυριακής βρίσκεται από τις 19:30 σε εξέλιξη έξω από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τις 19:00 το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση στην Ομόνοια, καλώντας σε «αγώνα δρόμου για να ακυρώσουμε τα σχέδια πτώχευσης του λαού. Να πούμε Όχι στο νέο βάρβαρο μνημόνιο», ενώ αντιεξουσιαστές έχουν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια.

Οι συγκεντρωμένοι έξω από τη Βουλή των Ελλήνων έχουν βασικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τη Δημοκρατία», ενώ στο κάλεσμά τους μέσω facebook αναφέρουν, μεταξύ άλλων, «καλούμε τους πολιτικούς του "ναι" να σεβαστούν την απόφασή μας και να την στηρίξουν, είναι υποχρεωμένοι από το Σύνταγμα».

Ολόκληρο το κάλεσμά τους σημειώνει τα κάτωθι:

«Την Κυριακή νικήσαμε και μαζί με μας νίκησαν οι λαοί όλης της Ευρώπης. Νικήσαμε εμείς που μέσα σε πέντε χρόνια χάσαμε τις δουλειές μας, κλείσαμε τα μαγαζιά μας, είδαμε τα παιδιά μας και τους φίλους μας να φεύγουν μετανανάστες.

Νικήσαμε εμείς που δεν τρομοκρατηθήκαμε από τις κλειστές τράπεζες. Νικήσαμε κι εμείς οι νέοι και οι νέες που παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας για ένα φωτεινό αύριο. Νικήσαμε εμείς που έχουμε τη Δημοκρατία σαν κόρη οφθαλμού και δεν επιτρέψαμε να γίνει στον τόπο μας πραξικόπημα από την τηλεόραση.

Το 61,3 % που είπαμε το συντριπτικό, ηχηρό και περήφανο ΟΧΙ. ΟΧΙ, τέλος τα πειράματα της άγριας λιτότητας στις πλάτες μας. ΟΧΙ, κάτω τα χέρια από τη δημοκρατία. Το ΟΧΙ είναι η άρνησή μας στην άρνησή τους να μας αντιμετωπίζουν ως κυρίαρχο λαό. Το ΟΧΙ είναι η μόνη θετική και καταφατική απάντηση του λαού.

Από τη Δευτέρα το πρωί κάνουν πως δεν μας άκουσαν, τόσο οι δανειστές, όσο και οι ντόπιοι συνεργάτες τους. Επανέρχονται με νέους εκβιασμούς και τελεσίγραφα. Ποιος έχει τη δύναμη να περιφρονεί τη δύναμη ενός λαού; Αυτοί που περνιούνται για τους θεούς της λιτότητας. Αυτοί που μετράνε το μπόι τους με την σκιά τους. Παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια με τη φωτιά.

Απαιτούμε το σεβασμό στην απόφαση του ελληνικού λαού. Απαιτούμε το σεβασμό στη Δημοκρατία και το Δίκιο. Έχουν ελάχιστο χρόνο μπροστά τους να πάρουν πίσω το τελευταίο τους τελεσίγραφο. Και αν δεν το κατάλαβαν την προηγούμενη Κυριακή, δεν εκβιαζόμαστε, δεν απειλούμαστε, δεν παίζουμε. Οφείλουν και θα σεβαστούν τη δημοκρατική απόφαση ενός λαού, τους το λένε και οι λαοί τους.

Καλούμε όμως να σωπάσουν όσοι προσπάθησαν να μας τρομοκρατήσουν, ναι" να σεβαστούν την απόφασή μας και να την στηρίξουν, είναι υποχρεωμένοι από το Σύνταγμα. Και πάρτε το χαμπάρι δανειστές και ντόπιοι εκβιαστές: εμείς και με το φόβο κλείσαμε τους λογαριασμούς μας και με τη λιτότητα. Με το περήφανο ΟΧΙ προχωράμε μπροστά φτιάχνουμε την καινούρια Ελλάδα της αξιοπρέπειας και με τους άλλους λαούς την Ευρώπη της δημοκρατίας. Οι εκβιασμοί και τα τελεσίγραφα επιστρέφονται».
Keywords
Τυχαία Θέματα