''ναι'' σε μια νεα κυβερνηση συνεργασιας...

17:50 17/4/2014 - Πηγή: Fimotro
...ΤΟ ΛΕΕΙ, ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΙ, ΑΡΑΓΕ ΤΟΝ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ;
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμμετάσχει εκ νέου σε μια κυβέρνηση συνεργασίας άφησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης...
Ο κ. Κουβέλης τόνισε σε συνέντευξή του στην Ημερησία ότι «στόχος μας είναι να συμμετέχουμε σε κυβερνητικές λύσεις με ξεκάθαρους όρους και διακριτές πολιτικές. Πολιτικές που θα ανακουφίσουν τους πολίτες και θα δημιουργήσουν βάσιμες ελπίδες ανάκαμψης».
Κάλεσε ακόμη τους πολίτες να «υποστηρίξουν τον προοδευτικό πόλο που συγκροτήσαμε για να ισχυροποιηθεί μια πρόταση που υπερβαίνει τη συντηρητική πολιτική και τον αριστερό λαϊκισμό».

Όσον αφορά στην έξοδο της Ελλάδας στις αγορές μετά από 4 χρόνια, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε: «Η ΔΗΜΑΡ δεν επένδυσε ποτέ και ούτε πρόκειται να επενδύσει στα αδιέξοδα. Η έξοδος στις αγορές – ακόμα και με τον τρόπο που επιχειρείται – κινείται σε θετική κατεύθυνση. Είναι λάθος να εστιάζουμε μονοσήμαντα στο υψηλό επιτόκιο, αντιπαραθέτοντας το χαμηλό των προγραμμάτων διάσωσης. Αναρωτιέμαι, θέλουν κι άλλα μνημόνια όσοι διαβάζουν με αυτό τον τρόπο τις εξελίξεις; Από εκεί και πέρα, βεβαίως, ο κραυγαλέος τρόπος με τον οποίο διαχειρίσθηκε και διαχειρίζεται το θέμα η κυβέρνηση προδίδει προεκλογικές σκοπιμότητες. Νομίζω πως για κάθε σκεπτόμενο πολίτη, αυτό που λέει η ΔΗΜΑΡ είναι απολύτως σαφές: άλλο έξοδος στις αγορές – και μάλιστα για τόσο χαμηλό ποσό – κι άλλο έξοδος από την κρίση».

Παράλληλα έθεσε και τους στόχους του σχήματος «Δημοκρατικής Αριστεράς– Προοδευτικής Συνεργασίας»: «Για μας, απόλυτη προτεραιότητα παραμένει η μείωση της ανεργίας. Κανένα «success story» δεν υπάρχει με ποσοστό ανεργίας 30%. Ισχυρή «Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία» στην κυβέρνηση σημαίνει δεσμευτική συμφωνία για νέο επενδυτικό πρόγραμμα με στόχο τη μείωση της ανεργίας κατά 10% σε τρία χρόνια. Σημαίνει, επίσης, σταδιακή αύξηση μισθών και όχι μόνο κέρδη για τους λίγους. Με βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και αύξηση της παραγωγικότητας, με μείωση του κόστους δανεισμού και της ενέργειας των επιχειρήσεων και υποστήριξη της εξωστρέφειας τους. Κανένας δημόσιος υπάλληλος, άξιος και παραγωγικός, δεν θα φοβάται για την εργασία του. Σημαίνει μέτρα ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, τόνωσης της ρευστότητας, φορολογική μεταρρύθμιση… Και, φυσικά, πολιτικές για να δοθεί ζωτικός χώρος στη νέα γενιά, σπάσιμο των κατεστημένων, ανατροπή της μιζέριας και των συμβιβασμών».

Τέλος, αανφέρθηκε και στο εγχείρημα του Σταύρου Θεοδωράκη με το Ποτάμι: «Το πιο προωθημένο που μας έχει πει μέχρι στιγμής το «Ποτάμι», εν σχέσει με τη φυσιογνωμία του, είναι ότι διαθέτει «συγγενείς» και στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ και ότι διεκδικεί κυβερνητικό ρόλο. Ξέρετε, η ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς δεν πρόκειται να γίνει με πρώτη ύλη ούτε την προγραμματική ασάφεια ούτε την πολιτική σύγχυση. Ο τρίτος πόλος της ελληνικής πολιτικής ζωής ή θα είναι προοδευτικός και αυτόνομος ή απολύτως αφομοιώσιμος από το μπλοκ των συντηρητικών δυνάμεων.Το πιο προωθημένο που μας έχει πει μέχρι στιγμής το «Ποτάμι», εν σχέσει με τη φυσιογνωμία του, είναι ότι διαθέτει «συγγενείς» και στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ και ότι διεκδικεί κυβερνητικό ρόλο. Ξέρετε, η ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς δεν πρόκειται να γίνει με πρώτη ύλη ούτε την προγραμματική ασάφεια ούτε την πολιτική σύγχυση. Ο τρίτος πόλος της ελληνικής πολιτικής ζωής ή θα είναι προοδευτικός και αυτόνομος ή απολύτως αφομοιώσιμος από το μπλοκ των συντηρητικών δυνάμεων».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα