Να γιατι το ν/ς ερτ-παππα ειναι για καδο απορριμματων!

11:10 23/4/2015 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Για το ν/σ των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που αντέγραψαν οι «goldoφιμιμίδες» με εντολή του Πάπα της Σκοτίας και Γλασκόβης ν.4173/2013 της ΝΕΡΙΤ-ΕΡΤ έχουν γραφτεί πάρα πολλά επικριτικά σχόλια. Εμείς...
έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα, μετά από προσεκτική ανάγνωση, ότι έγινε μια κακή αντιγραφή και δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα μπορεί να λύσει και αργά η γρήγορα θα πάει στον κάλαθο των απορριμμάτων η θα αλλάξει ριζικά!

Δεν θα μείνω σε ασάφειες προχειρότητες, δομές χρονοδιάγραμμα, επιλογή προσωπικού, ειδικότητες και
υπηρεσίες που είναι όλα στον αέρα. Από μόνα τους δυο βασικά σημεία του ν/σ το καθιστούν «κόσκινο» στην εφαρμογή του. Για να φρεσκάρω λίγο τη μνήμη μου και τις γνώσεις μου, μελέτησα προσεκτικά διάφορα ευρωπαϊκά και διεθνή Ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα, για να δω τι αλλαγές έκαναν από την ιδρυσή τους μέχρι σήμερα. BBC, ZDF, ORF, RAI, TVE, NHK, CBS, RTL, FOX, CNN κ.ά.

Τέτοιο λειτουργικό μόρφωμα μέσα από αλλαγές και παραλλαγές δεν βρήκα σε κανένα από τα δίκτυα που μελέτησα. Εάν υπάρχει ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο με τέτοιους κανόνες σε κάποια χώρα της Αφρικής δεν το γνωρίζω. Τα δυο βασικά σημεία του ν/σ μαζί με τα δεκάδες άλλα, που δεν θα επιτρέψουν την εύρυθμη λειτουργία της ΕΡΤ είναι:

α)Η παραμονή του φορέα στην κατηγορία των ΔΕΚΟ. Η μη αποδέσμευση της ΕΡΤ από αυτή την κατηγορία, την δένει χειροπόδαρα, από μια ευέλικτη λειτουργική και αποτελεσματική αποδοτικότητα, μπλέκοντας σε γρανάζια γραφειοκρατίας και καθυστέρησης γρήγορων αποφάσεων, ενώ ο οικονομικός έλεγχος θα είναι ασφυκτικός με τα πενιχρά οικονομικά της. Η παραμονή σε καθεστώς ΔΕΚΟ την αφήνει απροστάτευτη και έρμαιο συμφερόντων και «κορακιών».

β)Ο μισθολογικός διαχωρισμός μεταξύ δημοσιογράφων και λοιπού προσωπικού σε πατρικίους και πληβείους (καλλιτεχνικού, διοικητικού, και τεχνικού προσωπικού), δημιουργεί τεράστιες ανισότητες και αδύνατη τη συνεργασία μεταξύ των δυο πλευρών. Είναι και αυτό μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Τι σημαίνει διαχωρισμός; Ο μισθός των δημοσιογράφων θα καθορίζεται με ΚΥΑ των αρμοδίων υπουργών(βλέπετε η ΕΣΗΕΑ έχει δύναμη) και θα είναι πολύ υψηλότερος από το υπόλοιπο προσωπικό της ΕΡΤ, που θα υπάγετε στο ενιαίο μισθολόγιο. Οι άνθρωποι που το σκέφθηκαν πρέπει να πέρασαν με επιτυχία στο ψυχιατρικό τέστ που τους υπέβαλαν.

Δείτε τώρα την τρέλα που τους βάρεσε και το σκέφτηκαν χωρίς να έχει έρθει το καλοκαίρι με υψηλές θερμοκρασίες!!!!

Η ενημέρωση στην τηλεόραση και η παραγωγή προγραμμάτων είναι μικτή από πολλές ειδικότητες και περιλαμβάνει και 1-2 η 3 δημοσιογράφους(όταν χρειάζονται) ανάλογα με την εκπομπή και το περιεχόμενο. Το βάρος μιας άρτιας παραγωγής, πέφτει στο καλλιτεχνικό και τεχνικό προσωπικό, που πολλές φορές εργάζεται περισσότερες ώρες από τον δημοσιογράφο στο ίδιο αντικείμενο. Με απλά λόγια χωρίς καλλιτεχνικό και τεχνικό προσωπικό, χωρίς να αγνοούμαι το διοικητικό προσωπικό, τηλεόραση δεν υπάρχει. Χωρίς δημοσιογράφους μια τηλεόραση μπορεί να εκπέμπει πρόγραμμα, χωρίς τεχνικό και καλλιτεχνικό προσωπικό είναι αδύνατον.

Ένα άλλο παράδειγμα: Σε ένα εσωτερικό ρεπορτάζ η σε εμπόλεμη ζώνη, η σε επικίνδυνες λήψεις, θα πάει ένας δημοσιογράφος, ένας οπερατέρ και ηχολήπτης. Όταν πρόκειται για μεγαλύτερη παραγωγή οι ειδικότητες είναι περισσότερες.

Σκεφθείτε λοιπόν τον οπερατέρ και τον ηχολήπτη να είναι στην πρώτη γραμμή του πολέμου και να τραβάει εικόνες μέσα στη φωτιά η λήψεις μέσα σε θύελλες και καταιγίδες για να δώσει την καλύτερη εικόνα με κίνδυνο της ζωής του και ο δημοσιογράφος να βρίσκεται σε ασφαλές σημείο η το ξενοδοχείο. Και γιατί ο τεχνικός η ο μοντέρ ενός θέματος η εκπομπής η μαγνητοσκόπηση προγράμματος μαζί με την ομάδα παραγωγής και δημοσιογραφική διαδικασία να πληρώνεται διαφορετικά αφού όλοι εργάζονται για το ίδιο αντικείμενο;

Ο δημοσιογράφος με την ΚΥΑ αν υποθέσουμε ότι έχει μισθό 1000 ευρώ που θα κάνουν την ίδια δουλειά, ο οπερατέρ μέσα από δυσκολότερες συνθήκες, θα έχει μισθό 700 ευρώ γιατί θα πληρώνεται με το ενιαίο μισθολόγιο. Γιατί λοιπόν να σκοτώνονται άλλες ειδικότητες στη δουλειά, να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, και να πληρώνονται οι δημοσιογράφοι με διαφορετικό μισθολόγιο;

Θέλω να πιστεύω ότι στο θέμα του μισθολογίου και ΔΕΚΟ-ΕΡΤ θα βρεθεί μια συμβιβαστική λύση, διαφορετικά βλέπω τις διάφορες ειδικότητες αντί για παραγωγή προγραμμάτων και ενημέρωση, η μια να ψειρίζει την άλλη για να περνάει η ώρα.

Αλήθεια ποιος εγκέφαλος τα σκέφτηκε όλα αυτά; Έχει καμιά σχέση με το «χαζοκούτι»; Σε φακελάκι του «κλιν» ήταν κρυμμένα τόσο μεγάλα τηλεοπτικά μυαλά; Και μια υπενθύμιση στον κο Παππά υπουργό επικρατείας για τα ΜΜΕ και ΕΡΤ.

Μιλώντας χθες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που ψηφίστηκε επί των άρθρων το ν/σ της ΕΡΤ έφερε κάποιες νομοτεχνικές βελτιώσεις που υποτίθεται ότι ήταν ουσίας. Αλλά άνθρακας ο θησαυρός. Όλα όσα κατέθεσε, τα αντέγραψε από τον ν.1730/87 και άλλες αποφάσεις του παρελθόντος, δεν έφερε κάτι καινούργιο. Και καλά ο κος Παππάς δεν γνωρίζει τι είναι το «χαζοκούτι». ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (η αντιπολίτευση καταφήφισε)που ψήφισαν επί των άρθρων τόσο «κοτούλες» ήταν; Γιατί δεν ύψωσαν το αναστημά τους και να κάνουν βαθιές τομές γράφοντας ιστορία; Όταν χάσουν την βουλευτική ιδιότητα και επιστρέψουν στην ΕΡΤ, τι θα λένε στους συναδέλφους τους; Δεν ήξεραν, δε ρώταγαν;

Παράλληλα ο κος Παππάς βρήκε την ευκαιρία στην επιτροπή και υπεραμύνθηκε της ΠΝΠ με τα αποθεματικά των Δήμων- περιφερειών και φορέων για εσωτερικό δανεισμό.

Κύριε Παππά, γιατί δεν κάνατε το ίδιο με την ΕΡΤ, και μάλιστα με απλή ΚΥΑ αποφεύγοντας τον περίγελο ενός ν/σ φάντασμα που βάζει την ΕΡΤ σε νέα περιπέτεια; Δεν είμαστε μικρά παιδιά. Σεβαστείτε τουλάχιστον την νοημοσύνη μας.

Ο χορός της αρκούδας όταν θα αρχίσει στην κεντρική είσοδο του Ραδιομεγάρου, που η ανικανότητά σας δεν κατάφερε εδώ και 3 μήνες να βγάλει τα «λουκέτα» και να είναι ελεύθερη για εργαζόμενους και επισκέπτες, θα ήθελα να συμβάλετε και εσείς παίζοντας το «ντέφι» και, πρωταγωνιστώντας μαζί με τους συνεργάτες σας και goldoφιμιμίδες σε έναν Πυρρίχιο χορό, για το «θαύμα» της ΕΡΤ!!!
Άντε γεια και καλό ξημέρωμα!
Keywords
Τυχαία Θέματα