Μωραϊτης : τα σεναρια μετωπων ή συμπορευσης με τη νδ αφορουν μονο τους διακινητες τους

07:47 14/1/2016 - Πηγή: Fimotro
Τα σενάρια περί «συμπόρευσης» με τη ΝΔ που ακολούθησαν την εκλογή Μητσοτάκη σχολίασε με δεικτικό τρόπο στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ ο Γραμματέας του Τομέα Στρατηγικής Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης:...
«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη συνεχίζει την αυτόνομη πορεία της με στόχο ένα μεγάλο προοδευτικό πόλο. Ο στόχος μας είναι να υπάρξει μια συμπόρευση όλων δυνάμεων
του μεταρρυθμιστικού κέντρου, του δημοκρατικού σοσιαλισμού απέναντι στο δεξιό συντηρητισμό και τον αριστερό λαϊκισμό. Με προτάσεις, με προγραμματικό και υπεύθυνο πολιτικό λόγο. Αυτό έχει ανάγκη η χώρα.

Οι πρωτοβουλίες της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση.

Τα σενάρια μετώπων ή συμπόρευσης με τη ΝΔ αφορούν μόνο τους διακινητές τους και είναι βαθιά απολίτικα και ανιστόρητα. Οι διάφορές μας με τη Δεξιά είναι ριζικές.

Καλό είναι μετά από μια εξαετία λαϊκισμού, διχαστικών λογικών, ιδεολογικής και πολιτικής σύγχυσης το πολιτικό σύστημα να ανοίξει επιτέλους μια νέα εποχή που τα κόμματα θα ανακτήσουν την αξιοπιστία τους.

Και αξιόπιστα κόμματα είναι αυτά μπορούν με συνέπεια και ειλικρίνεια να οριοθετούν τις αρχές, τις αξίες, τις προτάσεις τους αλλά τους αντιπάλους τους».
Keywords
Τυχαία Θέματα