Μητσοτακης : η χωρα εχει μετατραπει σε ξεφραγο αμπελι

12:03 20/4/2016 - Πηγή: Fimotro
«Αναρωτηθήκατε κε Τσίπρα γιατί η σημερινή συζήτηση είναι επίκαιρη. Η σημερινή συζήτηση δεν είναι παρά επίκαιρη, επειδή οι πολίτες αισθάνονται αυξημένη ανασφάλεια εξαιτίας του τρόπου που η...
κυβέρνηση χειρίστηκε το προσφυγικό. Σε όλο τον κόσμο έχει ανοίξει μια συζήτηση για τον τρόπο που αντιλαμβάνονται οι πολίτες το αίσθημα δικαιοσύνης και ασφάλειας» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Βήμα της Βουλής.
«Ο φοβισμένος πολίτης είναι ανελεύθερος πολίτης.
Η Πολιτεία δεν θέλει φοβισμένους πολίτες. Η ασφάλεια απαιτεί διαρκή μέριμνα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και αναφέρθηκε στην ισλαμική τρομοκρατία, την βία του οργανωμένου εγκλήματος και το διαδικτυακό έγκλημα.
Και συνέχισε: «Ουδείς επιθυμεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε αστυνομικό κράτος. Είναι προφανές ότι δεν θα δεχθούμε μια χώρα ξέφραγο αμπέλι στο όνομα μιας δήθεν ελευθερίας και προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επειδή η κυβέρνηση, διακατέχεται από μια σύγχιση είναι αναγκαίο σήμερα να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω παρελθόντος είχαν μια αμφιλεγόμενη στάση απέναντι στην θεμελιώδη σημασία της ασφάλειας. Για κάποια στελεχη του ΣΥΡΙΖΑ οι όροι δημόσια ασφάλεια και ταξη σας προκαλούν αλλεργία....»
Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, ανέφερε:«Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας και καθήκον κάθε δημοκρατικής πολιτείας. Κάποιοι βάπτισαν διαδηλώσεις, τις συγκεντρώσεις των 50 ατόμων που έκλειναν την Αθήνα, κάποιοι βάπτισαν ελευθερία, τις καταδρομικές επιχειρήσεις από το άβατο των Εξαρχείων, κάποιοι έμπλεξαν την ελευθερία με την ασυδοσία και εγκατέλειψαν δύο αξιώματα:
-η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου και το όριο το θέτει η έννομη τάξη
-η εσωτερική ασφάλεια αποτελεί πυλώνα του κράτους και δεν εκχωρείται, η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας».
Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι η συζητηση αυτή έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό. «Για να γνωρίζουν οι πολίτες ποια είναι η θέση της κυβέρνησης σε θέματα ασφάλειας. Αρνείστε να καταδικάσετε κάθε μορφή βίας απ' όπου κι αν προέρχεται. Ρίχνατε νερό στον μύλο της άποψης της βίας, της μισαλλοδοξίας και του αυταρχισμού. Για ακόμα μια φορά ο δρόμος του μέτρου είναι ο σωστός δρόμος. Εσείς, σε τι ακριβώς πιστεύετε;»
Ο κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε τι ακριβώς έχει κάνει η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες; «Πριν από λίγες ημέρες, δυνάμεις της ασφάλειας των προσφύγων άσκησαν βία εντός της ελληνικής επικράτειας. Αυτό συνέβη γιατί υπάρχει πλήρης απουσία του κράτους από την Ειδομένη. Στις φαβέλες του Πειραιά, ΜΚΟ, άλλες γνωστές και πολύ σοβαρές και χαιρετίζουμε το έργο τους αλλά και πολλέςάγνωστες υποκαθιστούν το ελληνικό κράτος». Είπε ακόμα για το Ελληνικό ότι ένα κορίτσι 17 ετών έχασε την ζωή του. Αναφέρθηκε στην επιστολή δημάρχων της περιοχής που αναφέρουν ότι η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.
«Κάντε μια βόλτα στην Ειδομένη και στο Ελληνικό για να δείτε που έχει πνιγεί ο ανθρωπισμός της πρώτης φοράς αριστερά; Οι αλληλέγγυοι έχουν πιο μεγάλη αξιοπιστία από το ίδιο το κράτος», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Αυτή είναι η τραγελαφική κατάσταση μιας κυβέρνησης. Είστε πανταχού απόντες».
Keywords
Τυχαία Θέματα