Μηπως τελικα δεν ειναι ενοχοσ;

Από το : axiaplus.gr
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Βίκτωρ Ρέστης, ο oπόιος είναι ο έβδομος εφοπλιστής με 125 καράβια σε ολόκληρο τον κόσμο, διαχειρίστηκε την εύνοια της τύχης και της καταγωγής του, με κραυγαλέα...
επιπολαιότητα και απίστευτη άγνοια των κανόνων του διεθνούς επιχειρείν.

Σήμερα όμως ο εύπορος επιχειρηματίας εξακολουθεί να είναι προφυλακισμένος, η ζωή του διατρέχει σοβαρό κίνδυνο από τα κάθε λογής κυκλώματα της φυλακής (πρόσφατα δέχθηκε επίθεση με αυτοσχέδιο μαχαίρι από Αλβανό κατάδικο) παρά το γεγονός ότι έχει δεχθεί να πληρώσει τα χρήματα για τα οποία κατηγορείται
ότι έχει υπεξαιρέσει.Το ερώτημα είναι αν ο Βίκτωρ Ρέστης πραγματικά έχει υπεξαιρέσει χρήματα της τράπεζας που διοικούσε.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματίας – για την οποία κρατείται προφυλακισμένος από τον Ιούλιο περιμένοντας να δικαστεί- είναι ότι υπεξαίρεσε χρήματα της First Business Bank τα οποία δόθηκαν ως δάνειο σε πρώην συνεργάτη του.

Το κατηγορητήριο στηρίζεται στην διαπίστωση ότι τα 5,8 εκατ. Ευρώ που δόθηκαν ως δάνειο, τελικά κατέληξαν σε κάποια off shore εταιρεία του δανειολήπτη και δεν χρησιμοποιήθηκαν για τον σκοπό που περιέγραφε η αίτηση του δανείου.

Με απλά λόγια, η εισαγγελία κατηγορεί ότι ο δανειολήπτης πήρε ένα δάνειο από μια τράπεζα και δεν χρησιμοποίησε τα λεφτά για τον σκοπό για τον οποίο το ζήτησε!

Με βάση αυτή τη λογική όλοι οι Έλληνες δανειολήπτες που πήρε π.χ. ένα επισκευαστικό δάνειο αλλά το χρησιμοποίησαν για να πάνε διακοπές ή για να αγοράσουν καινούργιο αυτοκίνητο πρέπει να φυλακιστούν για υπεξαίρεση!

Με την ίδια λογική όσοι πήραν επισκευαστικό δάνειο όχι για να επισκευάσουν την κατοικία τους αλλά για να συμπληρώσουν ή να επεκτείνουν την κατασκευή της πρέπει να θεωρηθούν ένοχοι για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος»…

Είναι εντυπωσιακό μάλιστα ότι πριν από λίγες μέρες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών απέρριψε με βούλευμά του την αίτηση αποφυλάκισης του εφοπλιστή γιατί θεωρείται «ύποπτος φυγής» για επισφαλή δάνεια που χορήγησε η FBBank η οποία του ανήκε.

Η ελληνική κοινωνία σήμερα είναι θυμωμένη. Είναι αντιληπτή και σεβαστή η επιθυμία όλων των Ελλήνων να τιμωρηθούν όσοι οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και τη μιζέρια της τελευταίας τριετίας.

Μήπως όμως κάποιοι προσπαθούν να τιμωρήσουν αυστηρά ορισμένους (συγκεκριμένους όχι όλους) πλούσιους και επώνυμους γιατί δεν τολμούν να αγγίξουν αυτούς που πραγματικά ευθύνονται για την κατάσταση που όλοι βιώνουμε;
Keywords
Τυχαία Θέματα