Μια απαντηση για τις τηλεοπτικες αδειες και το mega στους φιλουσ!

15:38 22/7/2016 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
«Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς,
από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση. ...»
ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ
Πρώτα, πρώτα, θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους που μου έκαναν την τιμή να διαβάσουν στο Fimotro το χθεσινό μου σχόλιο «τηλεοπτικές άδειες: τόσο πολλοί Stupid στο...
Μαξίμου;» και να το σχολιάσουν θετικά η αρνητικά. Έχω την εντύπωση ότι διάβασαν λάθος κείμενο η δεν κατάλαβαν το νόημα.

Μοναδικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ
χωρίς καμία αμφισβήτηση είναι η χειραγώγηση της ενημέρωσης, και η εξυπηρέτηση φίλων και γνωστών. Δηλαδή η διαπλοκή που λέει ότι θέλει να χτυπήσει, με νέο πρόσημο και τον περιορισμό των αδειών που θέλουν να δώσουν, σε πρόσωπα φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση.

Γνωρίζοντας λοιπόν πολύ καλά το αντικείμενο θα έλεγα στους φίλους, ότι η ανάμειξη του κυβερνητικού παράγοντα στην αδειοδότηση είναι εκτός τόπου και χρόνου. Σήμερα που η τεχνολογία τρέχει με ταχύτητα φωτός δεν έχουν καμιά έννοια οι περιορισμοί. Όσο για τους φίλους που με ρωτούν αν πληρώνουν στο εξωτερικό οι καναλάρχες και πως χορηγούνται οι άδειες θα τους έλεγα το εξής:

Και πληρώνουν και πρόστιμα μπαίνουν και κανάλια κλείνουν όταν δεν μπορούν να επιβιώσουν, όπως τόσες επιχειρήσεις. Και η τηλεόραση, επιχείρηση είναι και δεν αποτελεί εξαίρεση. Στην Ελλάδα η έννοια τηλεόραση δεν σημαίνει επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά διαπλοκή και στήριξη της εκάστοτε κυβέρνησης διότι έτσι τους έμαθαν. Λόγω λοιπόν υψηλού κόστους-διότι η τηλεόραση είναι ακριβό είδος-αρχίζουν οι συναλλαγές και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι με δάνεια και εταιρείες δορυφόρους να παίρνουν κρατικές δουλειές. Αντί λοιπόν να καταπολεμήσει αυτή τη διαφθορά με νόμους και κανόνες όπως συμβαίνει σε δημοκρατικές χώρες ο ΣΥΡΙΖΑ περιορίζει τις άδειες και επιχειρεί κλείσιμο καναλιών αντί να ζητήσει την εξυγιανσή τους.

Όσο για προπαγάνδα και παπαγαλάκια που αναφέρει κάποιος φίλος, εννοώντας το Mega και άλλα κανάλια, θα του έλεγα ευτυχώς που υπάρχει αυτή οι πολυφωνία και ο πλουραλισμός για να έχει ο θεατής μια σφαιρική ενημέρωση και κριτική σκέψη.

Αν υπήρχε μόνο η ΕΡΤ, αλίμονο στον τηλεθεατή. Αν έχετε φίλοι μου τη δυνατότητα, ενημερωθείτε για το πώς γίνεται η αξιολόγηση των ειδήσεων της ΕΡΤ, τι επικοινωνίες υπάρχουν με τα κέντρα εξουσίας και ποια κυβερνητικά θέματα προηγούνται. Και πιστέψτε με σας μιλάει ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολλά. Έχουν αποπεμφθεί διευθυντές από την ΕΡΤ σε λιγότερο από 15 μέρες γιατί ενήργησαν αντίθετα με τις εντολές που είχαν.

Τώρα για το πώς χορηγούνται οι άδειες σε άλλες χώρες και ενδιαφέρονται να αποκτήσουν οι «φίλοι», δεν έχουν παρά να μελετήσουν τους όρους της αμερικάνικης επιτροπής FCC ή του Αγγλικού OFCOM που είναι ανεξάρτητες αρχές η οποιασδήποτε ευρωπαϊκής χώρας και δεν έχει καμία ανάμειξη η κυβέρνηση. Η αν επιθυμείτε μπορείτε να πάτε και στο Λουξεμβούργο να δώσετε 15 ευρώ στην κυβέρνηση και να σας χορηγήσει τηλεοπτική άδεια.

Εν κατακλείδι αγαπητοί φίλοι θα έλεγα ότι η αγορά θα πρέπει να μείνει ελεύθερη, και να λειτουργήσει με νόμους προσφοράς και ζήτησης κάτω από νόμους και κανόνες της πολιτείας και όχι μέσα από περιορισμούς και φίμωση της ελευθερίας της ενημέρωσης, της πολυφωνίας και του πλουραλισμού. Αυτό είναι «βρόγχος» στα θεμέλια της δημοκρατίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα