Μερκελ : θεωρω οτι η ελλαδα θα εκπληρωσει τις υποχρεωσεις της...

19:01 31/8/2015 - Πηγή: Fimotro
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΠΑΛΙ!
Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της σχετικά με το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας εξέφρασε...
σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, μην παραλείποντας να αναφερθεί και στις επικείμενες εκλογές.

«Έχουμε
στο μεταξύ ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα, ένα τρίτο πρόγραμμα. Έχουμε εκταμιεύσει την πρώτη δόση αυτού του προγράμματος. Θα υπάρξουν νέες εκλογές στην Ελλάδα και θεωρώ ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της» ανέφερε η κ. Μέρκελ, στην εναρκτήρια τοποθέτησή της, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί στο Βερολίνο.

Η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια κινήσεων για τα επιτόκια όσον αφορά την χώρα μας, αλλά υπάρχει σχετικά μεγαλύτερη ευελιξία σε σχέση με την περίοδο αποπληρωμής των δανείων.

Στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης, αναφερόμενη στο αγκάθι του μεταναστευτικού, η καγκελάριος δήλωσε ότι πρόκειται για μεγάλης διαρκείας πρόκληση, απέναντι στην οποία οι Γερμανοί πρέπει να δείξουν ελαστικότητα, ενώ τόνισε την ανάγκη να επιταχυνθεί η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων για άσυλο.

Μιλώντας για την προσφυγική κρίση , η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε: «Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, δεν είναι μια φυσική καταστροφή, αλλά υπάρχουν μια σειρά από καταστροφικές καταστάσεις.» Επιπλέον, υποστήριξε τη δημιουργία κέντρων απογραφής και καταγραφής προσφύγων στην Ελλάδα και τόνισε την αναγκαιότητα δίκαιης κατανομής των προσφύγων στις χώρες της Ε.Ε .

«Οι πρόσφυγες είχαν μεγάλα προβλήματα κατά την άφιξή τους στη Γερμανία», δήλωσε η Μέρκελ και πρόσθεσε: «Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε την κατάσταση απόλυτης εξάντλησης των ανθρώπων αυτών που φοβούνται για τη ζωή τους και τη ζωή των αγαπημένων τους.»

Η ίδια κάλεσε επίσης τους πολίτες να γυρίσουν την πλάτη στη ξενοφοβία και ζήτησε επίσης περισσότερη αλληλεγγύη στην Ευρώπη.
Keywords
Τυχαία Θέματα