Με το αζημιωτο προσεφερε τελικα τις υπηρεσιες του στην επιτροπη για το χρεος ο τουσεν...

18:29 17/7/2015 - Πηγή: Fimotro
...ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ...
Με το αζημίωτο προσέφερε τελικά τις υπηρεσίες του στην Επιτροπή Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος ο αμφιλεγόμενος ...
καθηγητής Ερικ Τουσέν, παρά τις διαβεβαιώσεις της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου ότι τα μέλη της επιτροπής εργάζονται οικειοθελώς.

Σύμφωνα με απόφαση που αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική
διαφάνεια και φέρει την υπογραφή του γραμματέα της Βουλής Γιώργου Θαλάσση, ο κ. Τουσέν θα λάβει από τα ταμεία της Βουλής 1.150 ευρώ για τις 23 ημέρες που φιλοξενήθηκε στην Αθήνα χωρίς μάλιστα να είναι υποχρεωμένος να προσκομίσει τα απαραίτητα παραστατικά.

Σύμφωνα με την απόφαση «το Τμήμα Πάγιας Προκαταβολής της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών ποσού θα καταβάλει 1.150 ευρώ στον κ. Eric Toussaint για την κάλυψη των ημερησίων αναγκών διαβίωσής του καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής του στην Ελλάδα, ήτοι 23 ημέρες προς 50 ευρώ/ημέρα στο πλαίσιο των εργασιών της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους που πραγματοποιήθηκαν στη Βουλή των Ελλήνων, χωρίς την απαραίτητη προσκόμιση δικαιολογητικών.

Σημειώνεται ότι τα μέλη της εν λόγω Επιτροπής δεν αμείβονται για τη συμμετοχή τους στις εργασίες της ανωτέρω Επιτροπής και συμμετέχουν οικειοθελώς, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Βουλής». Πάντως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που παρακολουθούν στενά τις εργασίες της επιτροπής που αναφέρουν ότι ο κ. Τουσέν έχει βρει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να κάνει δωρεάν διακοπές στην Ελλάδα.

Εκτός των παραπάνω, στην κοινοβουλευτική διαφάνεια έχει βγει ακόμα τρεις αποφάσεις που αφορούν την εν λόγω Επιτροπή Αλήθειας. Η εσπευσμένη έκδοση αποφάσεων για την κάλυψη των εξόδων των μελών της Επιτροπής Αλήθειας η οποία δεν είναι κοινοβουλευτική αλλά πληρώνεται από τα ταμεία της Βουλής έχει οδηγήσει ορισμένους σε συνειρμούς για το μέλλον της Προέδρου στον θεσμικό της θώκο.

Σε κάθε περίπτωση, η πρώτη απόφαση καλεί την οικονομική υπηρεσία της Βουλής να πληρώσει 441,5 ευρώ για την ξενάγηση και την εστίαση των μελών της Επιτροπής στο μουσείο της Ακρόπολης την 22α Ιουνίου. Η επόμενη ζητά να πληρωθούν τα αεροπορικά εισιτήρια και τα κόμιστρα για την μετάβαση από και προς τα αεροδρόμια των μελών της Επιτροπής για την δεύτερή τους επίσκεψη στην Αθήνα. Συνολικά, το ποσό ξεπερνά τα 12.000 ευρώ.

Τέλος, νέα απόφαση προβλέπει την καταβολή 410,97 ευρώ στον κ. Τουσέν για έξτρα προσωπικές του μετακινήσεις από και προς τις Βρυξέλλες.
Keywords
Τυχαία Θέματα