''μαζευει'' δυναμεις...

Οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ που ελέγχονται από τον πρώην πρωθυπουργό εκδίδουν ανακοινώσεις, υιοθετώντας την πρότασή του για διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου...
και εκλογή νέας ηγεσίας από τη βάση, με παράλληλη απόρριψη του εγχειρήματος για τη δημιουργία της Δημοκρατικής Παράταξης.

Να σημειωθεί πάντως ότι η Χαριλάου Τρικούπη διαμηνύει πως δεν πρόκειται να αντικαταστήσει η, υπό δημιουργία, Δημοκρατική Παράταξη το ΠΑΣΟΚ. Και ξεκαθαρίζει ότι στις εκλογές
θα εμφανιστεί ο χώρος ως «ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη», επαναλαμβάνοντας στην ουσία ανάλογα εγχειρήματα διεύρυνσης, που είχαν εκδηλωθεί πολλές φορές στην ιστορική διαδρομή του Κινήματος.

Ωστόσο, οι διαβεβαιώσεις αυτές δεν επαρκούν για το κίνημα των παπανδρεϊκών, που θέλουν το… «κεφάλι» του κ. Βενιζέλου εδώ και τώρα.

Οι οργανώσεις που εκδηλώθηκαν τελευταία υπέρ του κ. Παπανδρέου είναι οι νομαρχιακές Φθιώτιδας, Θεσπρωτίας και… Καναδά.

H νομαρχιακή επιτροπή Φθιώτιδας αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Κάθε απόφαση για ευρύτερες συνεργασίες του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με τις υπόλοιπες δυνάμεις της κεντροαριστεράς οφείλει να είναι αποτέλεσμα μιας μεγάλης δημοκρατικής και συμμετοχικής πορείας ενός κομματικού συνεδρίου το οποίο θα εκφράσει τις απόψεις της κοινωνικής βάσης του κόμματος και όχι τις αποφάσεις κάποιων μικρών κομματικών ελίτ που έχουν ως αυτοσκοπό την κατάληψη θέσεων εξουσίας, ως συμπλήρωμα της δεξιάς ή της αριστεράς.

Με αίσθηση ευθύνης απέναντι στην ιστορία του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος και σεβασμό στην κοινωνική βάση που το αποτελεί και αποδεδειγμένα το στηρίζει, αποφασίσαμε ομόφωνα την αίτηση για διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ».

Αυτή του Καναδά, σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Τα ερωτήματα που αφορούν την πορεία και την φυσιογνωμία του Κινήματος, καθώς και την προσφορά του, δεν μπορεί να τα απαντήσει η σημερινή Ηγεσία διότι δεν είναι της αρμοδιότητάς της να τα απαντήσει!

Καταστατικά, ο μονος αρμόδιος και υπεύθυνος να δώσει απαντήσεις σε όλα τα θέματα, είναι το κορυφαίο δημοκρατικό Όργανο και διαδικασία ενός Κόμματος που ονομάζεται Συνέδριο!

Η εκλεγμένη από μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ σημερινή Ηγεσία έχει υποχρέωση να δώσει βήμα στα μέλη και στους φίλους του Κινήματος, να εκφράσουν τον προβληματισμό τους και τις απόψεις τους σε ένα Συνέδριο ανοικτό, δημοκρατικό, με προσυμφωνημένη θεματολογία και χρονοδιάγραμμα.

Με πλήρη λοιπόν γνώση της ευθύνης μας και των κρίσιμων στιγμών που ζούμε και με αγωνία για το μέλλον του Κινήματος και της Πατρίδας αποφασίσαμε ομόφωνα πως δεν θα συμμετάσχουμε στις προσυνεδριακές διαδικασίες της ΔΗΠΑΡ και ζητάμε:

1-Τήρηση του Καταστατικού του ΠΑΣΟΚ (το οποίο τελευταία δεν βρίσκουμε στην ιστοσελίδα του Κινήματος!)

2-Διεξαγωγή έκτακτου ανοικτού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ με διαφανείς δημοκρατικές διαδικασίες όπου θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν τα πάντα.

3-Εκλογη νέων Οργάνων

Και

4-Εκλογή Νέας Ηγεσίας από την Βάση

Η σημερινη Ηγεσία δεν νομιμοποιείται να κάνει τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από αυτό».

Η Θεσπρωτία αποφάσισε:

«Σήμερα χρειάζονται πολιτικές-μεταρρυθμίσεις που θα είναι ανάχωμα στην επανάληψη της κρίσης στο μέλλον.

Να θέσουμε το πλαίσιο και να προχωρήσουμε σε Διακήρυξη για ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΠΑΣΟΚ, χτίζοντας τη ταυτότητα του Κινήματος, την οποία έχασε μέσα από τη συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία.

Να διαμορφώσουμε το ΠΑΣΟΚ σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό Σοσιαλδημοκρατικό Κίνημα με σύγχρονη οργανωτική δομή και θέσεις και με σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας την επόμενη μέρα.

Δεν δεχόμαστε το Κίνημά μας ως συνιστώσα ΚΑΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ.

Σήμερα , περισσότερο από ποτέ , χρειαζόμαστε την ενότητα στην κορυφή για να μπορεί να σφυρηλατηθεί και η ενότητα στη βάση του Κινήματός μας.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του κινήματος να νιώσει την κρισιμότητα των στιγμών και να αναλάβει τις ιστορικές της ευθύνες δρομολογώντας διαδικασίες ΕΚΛΟΓΗΣ ΝΕΑΣ ΗΓΕΣΙΑΣ».
Keywords
Τυχαία Θέματα